Gestapo - istoria politiei secrete a lui Hitler


Editura Leda impreuna cu Saptamana Financiara au difuzat volumul "Gestapo - istoria politiei secrete a lui Hitler"scrisa de Rupert Butler.
.
Invit pe cei interesati de activitatea acestei infame organizatii si de figurile ei reprezentative sa citeasca cartea.Astfel vor descoperi cum a inceput aceasta organizatie, cum a acaparat ea pana la sfarsitul razboilui cea mai mare putere militara si politica a Germaniei naziste. Sunt trecuti in revista Reinhard Heyndrich, Heinrich Himmler, Adolf Eichmann , faptele lor, viata lor, cum au murit. Nu sunt uitate evenimente importante precum cucerirea Poloniei, ocuparea Frantei, evenimentele din Rusia si Polonia si modul cum Gestapo s-a inplicat in spatele frontului prin oamenii si organizatiile sale.Nu este uitata nici tentativa de asasinat a lui Hitler dar este prezentata si una in care membrii Gestapo au incercat sa-l asasineze inainte prin plantarea unei bombe in avionul lui personal dar dispozitivul de detonare nu a functionat!
.
Ne sunt prezentate metodele de "convingere" folosite, certurile interne, lupta pentru putere intre diversii comandanti ...
.
O carte care surprinde foarte bine viata unei organizatii a mortii.
.
Scrisa bine, fara inflorituri si la obiect , volumul are 214 pagini intesante de informatii si fotografii ( din pacate alb - negru).
.
De citit.
.
Mai nouă Mai veche