Cladirile care plang

Pornind de la starea deplorabila a vechilor cladiri de pe Republicii ( fosta Regala) am scris un material intitulat "Cladirile care plang" pentru numarul din luna martie 2010 al revistei brailene ZEIT.
.
Republicii este mândria oraşului trecut dar poate fi şi o soluţie pentru viitorul Brăilei. Este de-ajuns să readucem oamenii, să readucem viaţa şi să clădim speranţa. Cu puţini bani se pot face lucruri minunate. Se pot organiza carnavaluri, concursuri, spectacole volante, targuri volante, evenimente muzicale, lansări de cărţi etc. O mulţime de lucruri frumoase se pot face pe această stradă dacă s-ar vrea. Dar nu se vrea. Se îngroapă bani în evenimente ridicole şi fără trecut precum festivalul devorator de bani Hariclea Darclee.

Brăila nu înseamnă numai orgoliu local, nu înseamnă numai discursuri publice. Brăila trăieşte prin oameni, cladiri şi atmosferă. Să readucem atmosfera Brăilei de altă dată măcar pe Republicii şi vor veni şi banii şi turiştii şi poate atunci ne vom permite şi un festival precum Hariclea Darclee.

Să redăm zâmbetul oamenilor, să ştergem plânsetul clădirilor şi lucrurile bune vor veni.

articolul complet in Revista ZEIT
Mai nouă Mai veche