Procentul minim de realizare a achiziţiilor publice prin mijloace electronice creşte la 40% din valoarea totală a achiziţiilor publice

Guvernul a decis dublarea gradului de utilizare a mijloacelor electronice pentru aplicarea procedurilor de atribuire şi pentru realizarea achiziţiilor directe de către autorităţile contractante, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Ioana Muntean, la finalul şedinţei de Guvern.

Prin hotărârea de Guvern adoptată astăzi, procentul minim de realizare a achiziţiilor publice prin mijloace electronice va creşte de la 20% la 40% din valoarea totală a achiziţiilor publice.

„Anul trecut, prin utilizarea SEAP au fost realizate economii de 1,1 miliarde euro. Estimăm că anul acesta se va dubla această sumă, deci o economie de 2,2 miliarde euro” a precizat Ioana Muntean.

Executivul a luat această măsură pentru creşterea gradului de utilizare a tehnologiei informaţiei în procesul achiziţiilor publice, reducerea costurilor, îmbunătăţirea eficienţei şi creşterea semnificativă a transparenţei în sectorul public.

Actul normativ mai prevede că sumele încasate de operatorul Sistemului Electronic de Achiziţii se constituie venit la bugetul de stat, şi nu la bugetul operatorului SEAP. Este vorba despre tariful de participare la licitaţia electronică, de tarifele de publicare a catalaogelor de produse, servicii sau lucrări, precum şi de tarifele percepute pentru organizarea cursurilor de pregătire organizate de SEAP.

Guvernul Romaniei – Biroul de presa

PS
Oare de ce pe siteul Guvernului intretinut din banii publici deci si din ai mei se publica doar comunicatele de presa si nu direct Ordonanta de Guvern ? Si de ce capul lui Boc e cat juma' de site ?

.
Mai nouă Mai veche