Despre Alocatia minciunii

Ministrul Muncii Mihai Seitan a declarat recent ca este in lucru un proiect de act normativ prin care alocatiile de stat pentru copii sa nu mai fie acordate celor care provin din familii cu venituri mari.

In momentul de fata, toti copii din Romania primesc alocatie de stat, modesta este drept, in baza Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii, republicata in 2009. Aceasta stabileste clar in articolul 1 ca:

"(1) Se instituie alocatia de stat pentru copii ca forma de ocrotire a statului acordata tuturor copiilor, fara discriminare. (2) Beneficiaza de alocatie de stat pentru copii toti copiii in varsta de pana la 18 ani. (3) Alocatia de stat pentru copii se acorda si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau profesional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora."

Cu alte cuvinte rolul alocatiei de stat este de a proteja copilul si ea se acorda copiilor. In calitate de cetateni romani, acestia se bucura de aceleasi drepturi, indiferent de avere sau clasa sociala, asa cum este stipulat in Constitutie in articolul 6 privind dreptul la identitate si in articolul 16 privind egalitatea in drepturi.

Argumentele mele le gasiti pe capitalul.ro
.
Mai nouă Mai veche