Criza si poluarea

O faţã nouã a crizei economice este scãderea poluãrii. Mai puţinã poluare înseamnã un mediu mai curat o şansã pentru naturã şi pentru viitor.
.
Dacã ar fi sã vãd un aspect pozitiv al crizei acesta ar fi creşterea gradului de implicare a populaţiei în combaterea fenomenului poluãrii. Pentru un ban în plus care azi poate face diferenţa, tot mai multe persoane au început sã colecteze deşeuri în vederea valorificãrii lor. Nu te poţi îmbogãţii din asta dar mãcar o pâine îţi poţi lua. Si o pâine este mereu binevenitã.
.
Nici cumpãrãturile nu mai sunt ceea ce erau o datã. Acum fiecare se uitã dupã orice bãnuţ şi o pungã care altã datã nu conta acum este folositã cu grijã. Mai ales cã multe dintre ele sunt degradabile sau din hartie.
.
Initiativa de rãscumpãrare a PET-urilor se anunţã a da un alt imbold pozitiv. Dacã s-ar strânge toate sticlele de plastic care polueazã ţara noastrã numai pentru a fi duse la refolosit în schimbul unui leu, cum este propunerea, nu vãd de ce nu ar fi un succes. Am avea râuri mai curate, munţi mai interesanţi şi de ce nu un turism mai aerisit.
.
Iatã cã uneori ceea ce poate fi rãu pentru sectoare întregi ale economiei pe unele segmente poate aduce noi obiceiuri şi mai multã responsabilitate socialã.
.
Mai nouă Mai veche