Scrie despre Braila si castiga 3 carti

Cartile scoase la "bataie" sunt noi si sunt puse la dispozitie prin amabilitatea Bookland.ro si InfoEST.ro . Concursul are ca tema Braila. Castigatorul va primi un pachet cu toate cartile.

Regulament :
1. Scrieti pe blogul sau siteul dumneavoastra cateva randuri care sa promoveze Braila.
2. Introduceti un link cu titlul Braila si cu tinta www.infoest.ro ca in exemplul ( Braila ) in material
3. Puneti un comentariu la acest articol pentru a fi inscrisi in concurs

Concursul se termina luni 5 septembrie 2011 cand va fi anuntat castigatorul. Criteriul de jurizare il constituie estetica materialului postat.

Prezentarea cartilor:


Povestea unui idiot spusa de el insusi
de Felix de Azua

Protagonistul romanului, suferind de pe urma unei copilarii „cenusii, cetoase, birocratice si abstracte” si traind in atmosfera grea de deziluzii a Spaniei postbelice, se dedica unei investigari sistematice a ceea ce el numeste „continutul fericirii”. Dar, asa cum precizeaza Azua in unul dintre numeroasele sale interviuri, aceasta cautare, ca orice lupta pentru o cauza unica, nu poate conduce decit in infern – sau, in cazul de fata, la ruina fizica si psihica.


Un diamant cit Hotelul Ritz si alte povestiri
de Francis Scott Fitzgerald

Cele zece povestiri reunite in volum, scrise intre 1920 si 1937, cind Fitzgerald se afla in plina forta creatoare, ilustreaza perfect rafinamentul stilului sau. In ele prozatorul creeaza personaje memorabile: un miliardar nemilos care detine un diamant cit un munte, o frumoasa nemultumita din Sud care cauta aventura vietii in Nord, un erou tragic ce si-a pierdut mai intii averea, iar apoi tihna familiala si, in general, o pleiada de tineri debusolati, zapaciti si adesea fermecatori din perioada interbelica. Din prafuitul orasel georgian Tarleton si pina la stralucitoarele metropole New York si Paris, Fitzgerald aduce la viata epoca „generatiei pierdute” – o epoca nebunatica si vrajita, tragica si stralucitoare. Prozele din volumul Un diamant cit Hotelul Ritz scot la iveala talentul coplesitor al unuia dintre cei mai mari scriitori pe care i-a avut America.

Un oarecare Lucas
de Julio Cortazar

Un oarecare Lucas este un volum compus din pasaje independente de proza, care se leaga in virtutea relevantei lor fata de personajul central, pe nume Lucas. In spatele numelui, se ascunde un Julio Cortazar care examineaza pianistii sai favoriti, vietile unor artisti excentrici, obiceiurile familiilor argentiniene, iubirea si prietenii, transgresind intr-o minunata joaca, neconventionala, fara limite. Micile povestiri din acest volum abordeaza o gama larga de stiluri si subiecte, de la absurd, la ironic, la tragic si induiosator – mai mult decit o creatie literara, aceasta carte este o pledoarie impotriva solemnitatii.


Castigator :
Multumesc tuturor participantilor pentru imaginile si cuvintele lor frumoase despre Braila. Dupa o deliberare atenta ( si subiectiva ) am decis sa acord premiul postarii "Braila, orasul sufletului..."
Mai nouă Mai veche