PNL - de la aripa la reformatori

Istoria PNL postrevolutionara nu a fost chiar asa de lina. Au existat mereu initiative, rupturi si mai ales orgolii. De fiecare data dupa ceva timp orgoliile s-au stins iar liberalii au revenit la matca. Sa nu uitam de PNL- CD care s-a desprins din PNL datorita orgolilui dlui Cerveni care dorea ca liberalii sa ramana in Conventia Democrata. Nici Radu Campeanu nu a fost mai breaz. Si el a avut la un moment dat un PNL- Campeanu care pana la urma a revenit la matca. Ca si efemerul PNL - Bratianu.

Chiar Calin Popescu Tariceanu a trecut prin alte doua incercari dar de fiecare data s-a reintors in PNL. Se pare ca unii au uitat initiatvele PNL-AT ( Aripa Tanara ) si celebrul de acum , mai ales din bancuri, PL-93. Ambele s-au dovedit efemere.

Nici Viorel Catarama nu a fost mai fidel. Si el a avut la un moment dat un Nou Partid Liberal. Pana la urma si-a regasit locul in PNL. Stolojan a rupt o bucata si si-a facut propriul partid liberal care a fost inghitit de PDL. Initiativa Liberala a lui Chiliman s-a integrat pana la urma in acelasi PDL care se va contopi cum firesc e in PNL.

Iata de ce cred ca viata acestui nou Partid Liberal Reformator va fi scurta. Dupa alegerile prezidentiale si el se va topi in masa liberala. De fapt orgoliul lui Calin Popescu Tariceanu se va stinge iar el va intelege ca vremea lui a cam trecut si ca dintr-o pozitie de membru marcant poate ajuta partidul caruia i-a dedicat atatea.

Liberalii nu dispar, nu abandoneaza ... doar coexista. In cadrul aceluiasi partid sau in schisme. Pana la urma ideile liberale sunt mai puternice ca oamenii.

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/editorial/PNL-de-a-aripa-la-reformatori.htm#sthash.5ookM0r7.dpuf

Mai nouă Mai veche