De ce se contesta licitatiile pe banda rulanta?

La aceasta intrebarea onoratii nostri guvernanti nu si-au propus sa raspunda pentru ca ei cunosc deja raspunsurile. Pentru ca marea lor majoritate sunt cu dedicatie. Pentru ca avem caiete de sarcini astfel facute de mai lipsea doar sa puna si numele produsului si a firmei castigatoare atat de "dedicate" erau. Pentru ca multi din cei care se "ocupa" din diverse institutii sunt "specialisti" doar pe hartie nu si in fapt.

Astea sunt sunt de fapt problemele. Vad ca Guvernul Ponta nu se mai opreste din inovatii economice. Dupa cursul vamal indexat, electorata, CAS redus pe 3 luni, ajutor de minimis care nu poate fi accesat vine cu "garantia de buna conduita"!

Adica daca firma ta a stat frumos, nu a facut "gat", a incasat ca proasta toate marlaniile si golaniile posibile si doreste ca s-a saturat, ca tu te-ai saturat de minciuna, neobrazare, golanie politico-economica sa faca o contestatie trebuie musai sa "garanteze" ca va castiga in instanta.

Intreb atunci nu ar fi normal sa primeasca de la institutia organizatoare a licitatiei a sumei pe care a pus-o drept garantie? Astfel raspunderea se va imparti corect in ambele talere ale balantei. Asa tu contesti si castigi - ai avut dreptate si institutia poate face o alta licitatie, un alt caiet de sarcini, o alta magarie. Ai facut contestatie si ai pierdut - ei bine platesti pentru tupeul de ati cere drepturile!

Uitati mai jos gandire stramba de politician roman:

“Cei care vor contesta procedurile de achiziÅ£ie publică vor fi obligaÅ£i să constituie garanÅ£ii de bună conduită. A fost instituită această garanÅ£ie deoarece contestarea procedurilor de achiziÅ£ie publică a devenit “sport naÅ£ional” în România. Noua reglementare este corelată cu practicile europene, iar prin introducerea acesteia nu îngrădim dreptul de a contesta procedurile, ci doar responsabilizăm operatorii economici care abuzează de această cale de atac. Acum ne confruntăm cu următoarea situaÅ£ie: calendarul de implementare a proiectelor nu poate fi respectat deoarece contractele de achiziÅ£ie publică nu pot fi încheiate în timp util din cauza contestaÅ£iilor abuzive care nu vizează fondul cauzei, ci blocare procedurii. Mai mult, sunt situaÅ£ii în care procedurile de atribuire depăşesc perioada de timp stabilită pentru execuÅ£ia contractelor. Aceste practici blochează implementarea tuturor proiectelor finanÅ£ate din bani publici, adică de la bugetul de stat, de la bugetele locale ÅŸi din fonduri europene”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Pai nu ar fi bine sa faci caietele alea de sarcini corect, sa raspuneti corect la clarificari, sa vedeti de interesul statului si nu al persoanelor si firmelor? Nu ar fi bine cand faceti calendarele de implementare a proiectelor sa luati in considerare si posibilele contestatii? Atunci nu va mai exista acest "sport national". Eu unul m-am saturat de prostiile pe care le gasesti in caietele de sarcini.  Sa va dati seama de "competenta" realizatorilor va pot spune ca am gasit referiri la electricitate pe pagini intregi in caiete de sarcini pentru instalatii termice, am gasit referiri la calitatea porumbului in licitatii pentru masini si alte si alte bazaconii.

In fond despre ce sport vorbeste acest incompetent ministru cand LEGAL ai acest drept? Guvernul Ponta care nu poate respecta legea crede ca daca o schimba ii va fi mai usor? Mi-e scarba de prostii care ne conduc!

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/editorial/De-ce-se-contesta-licitatiile-pe-banda-rulanta.htm#sthash.5sH4Yy4p.dpuf
Mai nouă Mai veche