De ce trebuie schimbata legea privind maxi-taxi

Ieri o tragedie ca multe altele s-a petrecut pe un drum din judetul Suceava. Ce e impresionant in aceasta tragedie e faptul ca o viata a fost luata pentru ca incerca sa salveze din bunatate o alta viata.

Un copil de 14 ani care mergea la scaldat a vazut cum un porumbel a cazut pe asflat si cum era sa fie prins in coltii mortii. Suflet mare s-a aplecat sa ridice pasarea. Din spate un taxi-maxi condus de un cretin intra in plin si omoara cele doua vieti.

Acum ma gandesc ca pe acest copil bunatatea sufletului s-a omorat sau poate incapacitatea unui sofer de a vedea ce este in fata lui pe un drum liber in plina vara. Nu stiu care din cele doua a fost mai importanta.

Am mers mult in ultimii doi ani prin alte tari din uniune. Nicaieri nu am vazut aceste mizerii de masini numite maxi-taxi ca fiind folosite pentru transport public. Acolo sunt autobuze, cu limitatoare de viteza, cu tot confortul pentru pasageri.

Poate ar fi bine sa incepem sa intram si noi in randul lumii si sa limitam acest flagel al soferului smecher si neatend de maxi-taxi. Ar fi bine sa o facem nu pentru noi ci pentru viitorii copii care se vor apleca dupa o pasare ranita. Sa aibe o sansa de viata.

editorial pe Infoest.ro
http://www.infoest.ro/index.php?pn=2&idn=386474025
Mai nouă Mai veche