De ce sa schimbam prefectul Brailei?

De la un timp viata politica a Brailei este tot mai agitata. Ultima gaselnita o constituie schimbarea prefectului Mihaela Marcu cu Gheorghi Obreja fost sef al Partidului Conservator Braila timp de mai multi ani si proaspat detinator de cursuri de functionar public.

Zvonul si presiunea pentru schimbarea prefectului, competent de altfel, are darul de a dinamita activitatea intr-o institutie importanta. In acest caz se pare ca nu conteaza calitatea si cantitatea executiei in functie ci doar aparteneta la un grup politic sau altul. E adevarat ca sta in dreptul Guvernului de a numi prefectul dar tot adevarat este si faptul ca acesta trebuie numit totusi pe criterii de competenta.

Nu zic ca dl Obreja nu ar fi competent ci doar afirm ca actualul prefect si-a demonstrat competenta, recunoascuta de altfel de toti factorii politici locali. Atunci de ce sa facem o astfel de schimbare? Cred ca uneor ar trebui sa fim mai maturi si sa judecam mai limpede unele situatii iar aceasta este doar una dintre ele.

editorial pe Infoest
http://www.infoest.ro/index.php?pn=2&idn=386473167
Mai nouă Mai veche