Cinci paradoxuri brailene

Se spune ca a nimerit orbu Braila si este adevarat. Iar in zilele noastre devine din ce in ce mai adevarat. Braila se transforma, oamenii nu mai sunt cei de acum cativa ani. Se pierde din traditie, se pierde din istorie dar in schimb se construiesc noi realitati care pesemne vor aseza Braila alaturi de Caracal prin noile sale paradoxuri.

Paradoxul cetateanului de onoare. Sa incepem cu paradoxul prin care un infractor dovedit de justitie sa fie cetatean de onoare al orasului. Adica am instituit regula la Braila ca pe langa celebre personaje sa avem si personaje controversate. Idea este ca persoana in cauza, cetateanul de oanoare, nici nu este un mare infractor. Altii mai breji i-ar putea ameninta scaunul dar cum aceia nu au galoane de general si nici prietenii prin partide mai au de asteptat. Cum s-ar spune ajunge doar un paradox in aceasta directie.

Paradoxul primarului. Desi avem primar el nu exista. Il putem vedea cel mai des la conferintele de presa ale PSD, partid care nu a avut un personaj mai slab pregatit decat pe acesta.De ce nu exista primarul? In primul rand pentru ca acolo unde este vorba de Braila si de interesele ei el nu e niciodata prezent sau afla ultimul despre ce este vorba.Pentru ca a delegat cat a putut de mult viceprimarilor. Cred ca daca le delega si salariul ar fi scapat de belele o comunitate intreaga. Pentru ca asa cum a recunoscut de multe ori semneaza "ca primaru". Pentru ca promoveaza incompetenta iar atunci cand e descoperita "se gandeste" ca masuri sa ia. Si cum gandirea e un proces de lunga durata uneori nu ii ajunge un mandat pentru decizie si mai cerseste unul spunand nu e asa sa votam pentru "continuitate".

Paradoxul strazilor. Desi toate strazile se zice ca duc la Dunare ele nu sunt si practicabile. Acum ce este in constructie va fi gata, ce e gata nu e receptionat si ce e receptionat se repara iar dupa reparatii normal se sparge asfaltul pentru "a baga" gaze! Doar e logic ce mama "Dreacului" nu intelegeti!

Paradoxul afacerilor locale. Desi ele oficial exista nu se vad iar cele care se vad de fapt nu exista. Avand in vedere datele statistice putem afirma cu mana pe inima ca de fapt economia locala e de tip "nou", o fata morgana, care apare cand trebuie si dispare cand sunt probleme.

Paradoxul mandriei locale. Braila se mandreste cu multi oameni de seama. Cei mai multi de fapt nu s-au nascut in Braila dar sunt braileni sau au locuit putin in Braila si cum s-ar spune sunt tot braileni. Daca s-au nascut in alta parte si au avut vreo sora sau vreun frate pripasit pe aici pe care l-au vizitat aducandu-i vreo sticla de vin sau vreun pachet de "acasa" atunci putem constata fara putere de tagada ca Braila le-a influentat viata, ideile si l-au facut ceea ce este azi.

Caci fara drumul lui la Braila el nu ar mai exista in panorama oamenilor importanti ai Romaniei! Deci cum s-ar spune daca n-a dat intr-o groapa in Braila in viata lui atunci nu exista!

articol pe InfoEST
http://www.infoest.ro/index.php?pn=2&idn=386473274
Mai nouă Mai veche