De ce PNL Braila doreste proprii cadidati?

PNL Braila a anuntat candidatii proprii pentru alegerile locale. In unele cazuri acesti candidati sunt sprijiniti fie doar de partid fie si de PC. Astfel in acele localitati acestia se vor confrunta cu cei ai PSD. Intrebarea logica este de ce s-a ajuns la aceasta situatie si nu s-a candidat sub marea umbrela USL.

In primul rand protocolul USL permite acest lucru. Protocolul nu se aplica la nivel de comuna. Deci, normal, ca PNL nu a incalcat nimic. In al doilea rand candidatii PNL din aceste comune sunt puternici, in sensul ca au nototietate, organizatia PNL locala are suficienti oameni iar sansele sunt bune. Nu are importanta ca uneori se vor bate pentru o functie de primar PNL si PSD. Important este ca PNL sa isi fructifice oportunitatile politice iar in acest moment beneficiaza de astfel de oportunitati.

Asa cum se stie in judetul Braila putine localitati au avut alte optiuni in alegeri in afara de PSD si mai putin PNL. Privind din acest unghi candidatii PNL sunt o alternativa locala la unii oameni PSD obositi de execitiul functiunii. Se ofera localnicilor o alta posibilitate de alegere in afara PDL-ului. De aceea cred ca strategia PNL e buna.

editorial pe Infoest.ro
Mai nouă Mai veche