Poveşti de adormit alegătorii

Urmăresc de ceva vreme viaţa politică internă şi nu încetez să mă minunez de inventivitatea actorilor dar mai ales în ultimul timp a actriţelor implicaţi în ea. Ultima trăznaie o face PDL care pentru alegerile locale candidează împreună cu alte formaţiuni minuscule precum PNȚCD sau de-a dreptul moarte precum PER.

În unele judeţe, nici Partida Romilor nu a fost uitată sau chiar fundaţii şi asociaţii mascat politice. Scopul strategiei este de a se ascunde de electorat şi de a se prezenta drept o alternativă culmea tocmai la dezastrul pe care l-a gestionat. Ca şi răposata Convenţie Democratică, noile alianţe locale ale PDL adună ce se poate, de pe unde se poate pentru a reuşi un scor cât de cât mai bun. Ideile de bază sunt acestea: dacă sunt cu noi nu sunt împotriva noastră! Iar un vot pentru noi e unul câştigat şi pic cu pic se face baltă! Plus că este mai economic aşa, mai dai un loc pe listă mai primeşti un ban de la o altă formaţiune din Alianţă, care, vorba aceea, se duc pe afişele tale nu ale altora. Votul se strânge, banul se strânge iar lupta se ascute, că, deh!, este criză, iar la guvernare nu s-a furat suficient pentru a susţine oameniii din teritoriu pentru alegerile locale.

Dacă eşti dintr-un oraş mare te mai vede lumea dar, în rest, te descurci după cum poţi. Or, PDL-iştii sunt băieţi descurcăreţi din fire că doară îl au drept maestru pe preşedintele României. La Bucureşti trăznaia merge şi mai departe şi ajunge unde gândul nu ne ducea – PDL îşi schimbă culoare din portocaliu în verde tocmai pentru a mai încerca o fentare poate, poate o merge din nou ulciorul la apă. Stiţi vorba aia cu lupul care îşi schimbă blana dar năravul ba… Aşa şi cu PDL. Și pentru că lipsa oamenilor de valoare e mare s-au gândit să îl azvârle în luptă pe primul divorţat / însurat al ţării, marele „pliciar” al gunoaielor Silviu Prigoană. Să vedem dacă va mai crede cineva într-o astfel de propunere şi într-o astfel de abordare.

Constat că au început poveştile de adormit alegătorii…

articol publicat in Natiunea
Mai nouă Mai veche