Sclavii lui Boc

Spre surpriza mea pe siteul guvernului am gasit o minune. Pentru prima oara de cand acest instrument folositor de informare al cetatenilor a fost schimbat apare o informatie demna de interesul public : proiectul noului cod al muncii pentru care guvernul si-a asumat raspunderea.

Las la o parte faptul ca acesta este in stilui de „constitutionalist” al lui Boc, adica e plin de articole care modifica sau completeaza alte articole cand mult mai usor ar fi fost sa in republice integral. Asa avem ½ din vechiul cod valabil si alta jumatate din noul cod de trebuie sa cumperi doua Monitoare Oficiale sa intelegi ce vrea sa spuna de fapt.

Pe scurt o sa va zic pentru ca deja argumentele juridice nu mai tin la acest mic la stat jurist dar mare la fapt care este primul ministru. In cateva cuvinte este vorba de faptul ca sclavia devine politica de stat intr-o tara din Uniunea Europeana !

Practic prin noul cod patronul te poate tine pana la 12 ore la munca, iti poate taia salariul cu 25% unilateral, te poate calca in picioare daca esti sindicalist sau daca ai tupeul sa zici ceva de marele lui management de doi bani.

E plin de noi articole care fac referire la asa zisul regulament intern al firmei pe care un patronache il poate schimba cum vrea el si numai in favoare lui! Ce mai protectie pentru angajati! Ce traim in Suedia ?! La noi patronul nu are bunul simt sa iti dea salariul dar sa mai aibe si responsabilitate sociala...

Am gasit o singura mare concesiune facuta amaratului de angajat care cica daca isi da demisia si nu o primeste zeul intruchipat al capitalismului care ii este patron acesta din urma va suferi grav .. o amenda de ...1500-3000 de lei! Ce sa zic ...il doare undeva pe un milionar sau pe un carnatar care abia stie sa scrie dar care invarte miliardele ca pe ciorapi.

Asadar, noi, muncitorii de la privat vom fi cunoscuti in istorie de-acum inainte daca acest cod al muncii va fi adoptat drept sclavii lui Boc.

Ma gandesc la Spartacus...

articol publicat pe Infoest.ro
Mai nouă Mai veche