De ce a ratat Braila o clasare buna in campania Capitala Verde a Romaniei

Timp de o saptamana, cele 10 orase finaliste in competitia "Capitala Verde a Romaniei" s-au confruntat pentru premiul blogosferei. Ministerul Mediului ca partener s-a alaturat companiei Tuborg pentru o initiativa cu scopul de a constientiza si responsabiliza publicul fata de mediul inconjurator. Competitia a fost adresata primariilor din municipiile resedinta de judet care au trebuit sa isi depuna candidaturile.

Peste 150 de bloggeri au votat orasul pe care l-au sustinut.
Podiumul in urma voturilor este : 1. Sfantu Gheorghe - 58 de voturi, 2. Brasov - 45 si 3. Timisoara - 19 voturi.

Desemnarea orasului castigator se va face dupa un altgoritm care presupune un mixt intre votul bloggerilor, votul jurilui si punctajul dosarului de mediu. In curand va avea loc Gala de Premiere unde se va afla castigatorul titlului de “Capitala Verde a Romaniei” 2010 oferit de organizatorii concursului.

Intrebarea este de ce brailenii nu au sprijinit candidatura orasului in acest concurs. Pentru ca nu merita! Orasul arata ca dupa bombardament, dezapezirea este un fenomen natural care nu trebuie deranjat de mana omului, parcurile sunt neingrijite iar politica de management al deseurilor este excelenta .. pe hartie. Oare de ce primaria a mai consumat timpul unui angajat sa se inscrie in acest concurs daca tot nu a facut nimic in domeniul mediului? Credea primarul Simionescu ca va primi iar degeaba laude?

articol publicat pe infoest.ro
Mai nouă Mai veche