Standard Business isi incurajeaza cititorii sa nu se aboneze ?

De la 1 octombrie cotidianul economic Standard Business are un nou pret pe coperta de 2,5 lei. Pana aici nimic anormal. S-au scumpit toate iar informatia costa mai ales cand ea este de natura economica. Cum s-a schimbat pretul ziarului s-au schimbat si abonamentele.
.
Nu am vazut de mult insa o asemenea lipsa de logica ca aceasta de la pachetele de abonament introduse de Standard Business.
Sa vi le prezint intai:
- 1+1 luni - 30 lei
- 3+1 luni - 90 lei
- 6 luni + bonus o carte - 129 lei
- 12 luni + bonus un serviciu - 209 lei
.
Daca facem calculul cat ne-ar costa pe luna vom vedea ca, cu cat ne abonam pe mai multe luni, cu atat platim mai mult pe ziar!
.
Pentru 2 luni avem un cost de 15 lei pe luna. La 4 luni avem un cost de 22,5 lei.La 6 luni costul este de 21,5 lei iar la 12 luni de 17,42 lei.
De ce sa ma abonez pe 4 luni cand daca m-as abona de 2 ori cate doua luni as plati 60 de lei in loc de 90 de lei ? E o logica care nu o inteleg. Oare nu vor sa vanda ziarul pe termen lung ?
La abonamentele de 6 si 12 luni sa zicem ca bonusurile mai indulcesc pilula dar totusi pe exemplar se plateste mai mult ca la abonamentul 1+1 ! Pai ce fel de bonus mai este acela pe care il platesc?
.
Bonus a intrat in limba romana din englezescul bonus si inseamna o gratificatie adica ceva in plus peste ceea ce este cuvenit adica tocmai ceea ce nu este "bonusul" ziarului Standard Business!
.
Pentru o comparatie abonamentele fara insertii la Financiarul sunt de :
- 6 luni - 132 lei
- 12 luni- 264 lei
Adica un cost fix de 22 lei pe luna. Simplu si clar.
.
Acum stau si ma intreb de unde confuzia de la Standard Business.
Oare scoaterea posibilitatii platii prin sms sa ii fii incurcat intr-atat incat sa incurajeze cititorii sa se aboneze pe perioade scurte?
Intreb doar...
.
Mai nouă Mai veche