10 nov. 2007

Clubul Bilderberg

Scrisa incitant si cu ritm , cartea doreste sa explice cine sunt stapanii lumii si cum soarta noastra este hotarata de cei putini din varf.
Clubul Bilderberg este o societate secreta care din anii 50 conduce lumea prin reprezentanti sai. Fondat de oameni precum Henry Kissinger si David Rockefeller clubul are intalniri anuale unde sunt discutate si analizate cele mai stringente probleme ale omenirii.
Autoarea Cristina Martin, de origine spaniola, aduce pe parcursul intregului volum argumente care sa sustina acesta parere. Pornind de la declaratiile membrilor ajunge pana la „coicidente” istorice .
O atentie aparte este acordata membrilor diferitelor familii regale implicati in acesta societate in special a celor din Olanda.
Dezbaterile din cadrul clubului, conform autoarei, conduc la adoptarea unor decizii care apoi sunt puse in aplicare. Dintre cele reusite ar fi constructia Uniunii Europene si impunerea lui Koffi Annan ca secretar general ONU.
Se pare ca acest club are si nereusite din care cea mai importanta ar fi respingerea constitutiei europene.
America Latina este un alt camp de batalie unde membrii clubului au dus batalii castigate cu Allende in Chile, in Nicaragua, Honduras, Guatemala si acum , poate cea mai dura si inca nedecisa cu Chaves din Venezuela, ultimul front al confruntarii. Clubul dispune conform autoarei de oameni, bani , relatii si de un control al mass-mediei internationale.
Problema Irakului a fost abordata de membrii diferit. Astfel pentru prima oara de la constituire o situatie nu este abordata de pe pozitii unitare. Europenii sunt pe pozitii antagoniste cu SUA iar problema nu este „ingropata” sub umbrela ONU. Nici criza din Orientul Mijlociu nu este uitata si nici eventuala invazie a Iranului de SUA care s-a amanat deoarece clanul texan din jurul familiei Bush ar fi trebuit sa se retraga in fata pozitiei celorlalti membri.
Ultima intalnire anuala a clubului va fi la Istambul si va avea pe agenda discutiei accederea sau nu a Turciei in Uniunea Europeana.
Construita din argumentatii separate , de la oameni politici, economisti, laureati Nobel si ziaristi , cartea contureaza o astfel de posibila conducere mondiala. Intrebarea este de ce trebuie neaparat sa vedem o astfel de conducerea ca un rau si nu ca un lucru bun. Autoarea considera ca este un lucru rau pentru ca atunci vom fi precum sclavii care nu au nimic de spus despre viata lor.
Intrebarea din finalul cartii lasa deschise alte discutii :
„ Vreti sa fiti sclavi sau preferati sa fiti liberi ?”

„Clubul Bilderberg- stapanii lumii” de Cristina Martin, Editura Litera International 2007 – difuzata ca supliment al saptamanalului economic „Saptamana Financiara”

3 comentarii:

Anonim spunea...

Nu cred ca ceea ce fac ei (daca intradevar exista) e un lucru rau atat timp cat nu conduc lumea doar pentru a servi intereselor proprii. Ce ma deranjeaza totusi pe mine este marea secretomanie in jurul acestui club!

Anonim spunea...

Am citit cartea.Este foarte incitant subiectul dezvoltat in aceasta carte,cred ca adevarul absolut este undeva la mijloc,setea de putere a acestei "elite" vine din ratiuni malefice si nu din nevoi economice.Eu cred ca aceasta casta este si ea la randul ei un pion pe tabla de sah al planului demonic de subjugare a planetei de catre fortele malefice al raului universal.Acele ritualuri satanice de invocare a lui Lucifer dovedeste inca o data,apartenenta acestor indivizi "familii" la lucrarea Diavolului pe acest pamanat.Cititi si "Noua Ordine Mondiala" - Helen Withe si mai discutam !

cecilia spunea...

Clubul Bilderberg actioneaza -printre alte lucruri " bune" - si in introducerea lui " Codex Alimentarius" in tarile planetei... Romania, din pacate, nu se opune... Vai noua!!!