Alegeri europene ?

Campania pentru alegerile europene a fost ingropata in cazul Mailat si in reactiile diversilor analisti. Cu toate astea pe undeva mai razbate un mic iz electoral.
Despre referendum numai de bine si pe alta data.
Principalele partide incerca sa iasa din anonimat cum pot.
Liberalii isi prezinta realizarile guvernarii si oamenii rand pe rand , de parca votul ar fi deja uninominal si nu pe lista. Probabil ca astfel doresc sa maximizeze notorietatea candidatilor . Intr-un fel au dreptate pentru ca lista lor este cea mai grea din punct de vedere a notorietatii individuale. Ce nu imi place la ei este accentul putin prea strident pe cresterea pensiilor si pe unele masuri pe care guvernul Tariceanu le-a luat mai mult sa nu cada si nu din convingere.
PLD bate campii cu imaginea scrasnita a lui Stolojan desprins parca din Total Recall , mai robotic si mai respingator ca niciodata. Nu transmit nici un mesaj si nici o idee demna de luat in seama. Probabil cred ca prietenia cu locatarul de la Cotroceni va fi destul de bine inteleasa de electorat sa ii treaca barierea de 5 procente.
UDMR o tine una si buna cu descalecatul de unde trag concluzia fireasca ca inca mai umblau prin pusta calare si ca abia acum si-au dat seama cum sta treaba cu nomadismul de idei si doctrine.
PSD este plat. Firavele urme de reforma au lasat doar dare urate pe fata veche si prafuita. Nici Ion Iliescu nu se mai baga la inaintare avand probleme grave de orientare datorita „prostanacului” uns sef care confunda dreapta cu stanga si palatul Cotroceni cu palatul Victoria.
Dintre toti cea mai „frumoasa” figura o face PD-ul sprijinit puternic de un presedinte jucator si de cele mai multe ori judecator.
Sub titlul tamp de „ prima promotie a noii clase politice” sunt promovati baietii buni in lipsa dirigintelui care ar fi ocupat cu referendumul. Baietii si fetele, caci sunt si fete dar din cauza dispunerii panoului le-am zarit mai tarziu, sunt prezentati din topor ca sunt vorba aia din popor. Cica ar fi „pregatiti pentru Europa” : Roberta din Prahova, Bodu din Bucuresti, Romeo din Valcea , Monica din Hunedoara , Iosif din Arad etc. La asa prezentare nu m-ar mira sa apara pe viitoarele liste si Vali din Caracal, Gigi din Vascauti si Ionel din Vaslui toti purtand girul lui Traian din Murfatlar.
Si pentru ca tot vorbim de scoala si de clase se vede treaba ca cel care doreste reformarea clasei politice nu prea a fost la scoala de a reusit performanta ca numai in trei ani de domnie sa scoata deja prima promotie. Or fi facut anii mai concentrat.
Dincolo de toti si de toate alegerile europene marcheaza un nou inceput pentru clasa politica si pentru electoratul romanesc.
E prima exprimare directa a vointei noastre de europeni.
Numai bine si ne vedem la vot !
Mai nouă Mai veche