26 sept. 2007

Cetatenia romana pentru rusi ?

Presedintele Traian Basescu iar calca in stachini facand urmatoarea declaratie :
" Sunt destule familii de rusi in Republica Moldova care doresc sa obtina cetatenie romana in interesul copiilor care doresc sa studieze si sa circule liber prin Europa"
Ca urmare propune simplificarea modalitatilor de obtinere a cetateniei romane pentru locuitorii Republicii Moldova.

Populism ieftin si daunator.
Iata si argumentele :

1. statutul de cetatean roman este acela de cetatean UE. Romania nu poate aplica o politica discriminatoare in sens pozitiv pentru o tara in dauna altor tari.Politica UE este comuna si nu individuala.
2. ce facem cu Romanii din Serbia ? Ei nu sunt indreptatiti sa primeasca cetatenia romana ?
3. rusii vor cetatenia romana nu pentru a fi loiali acestui stat ci numai pentru interese pur materiale!
4. cresterea populatiei Romaniei trebuie sa se faca in mod natural si prin politici de impiedicare a emigratiei si nu prin import de populatie

Acum intrebarea : nu ar fi mai bine sa acordam cetatenia romana celor din Kazahstan si Kuweit ? Aia macar sunt bogati in petrol si copii lor tot prin Europa studiaza.

6 comentarii:

Anonim spunea...

Te-am sters din bookmark. Opinia ta nu ma intereseaza, ma plictiseste. Invata mai intai alfabetul.

Mihai Vintila spunea...

Doar prostii sunt anonimi!

andrei gheorghe spunea...

nu doar ei...unii raman anonimi chiar daca isi fac blog pe net si au impresia ca sunt ziaristi, in timp ce se dueleaza inegal cu limba romana. Ai putea sa-ti folosesti rautatea asta atat de crancena si energica pentru a scrie ceva, nu doar pentru a-l critica pe Basescu ori de cate ori deschide gura. Ai facut o fixatie, ai grija!!!

avocat Moraru spunea...

Cu tot respectul dnul Vintila, dar Dvs ati citi legea 21/1991 a cetatenie romane art 8, unde sunt prevazute conditiile generale pentru a dobandi cetatenie romana.
Eu sunt basarabeanca, am obtinut in 1995 cetatenia romana, am fost si sunt mandra ca sunt romanca.Poate multi romani din Romania nu ma inteleg, de ce oare?
Dvs. ati depus vre-o data in viata un dosar pentru a obtine cetatenia romana, ca sa vorbiti de asa zis " rusi"?!
In primul rand un rus nu poate opta pentru dobandirea cetatanieiromane, decat daca s-a casatorit cu un cetatean roman sau a locuit in Romania legal cel putin 8 ani sau s-a nascut in Romania. Asa prevede legea.
Dar ce spuneti de cazurile cand mii de basarabeni de alde mine, care se simpt cu trup si suflet romani asteapta 8-10 ani sa obtina cetatania romana?????
Exista legi care ar trebuie sa ne protejeze suntem romani de fapt, nu este vina noastra ca s-au inchis hotarele dupa 1945.
Cu ce am gresit eu si altii ca sa ne numeasca unii romani, ca suntem "rusi"????
Oare bunicul meu care a facut armata la Alba Iulia si a luptat in Armata Romana in al II Razboi Mondial, si pana in 1991 a fost persecutat ca tradator si familia sa.....tot dupa parearea Dvs este "rus"? I-am depus dosarul pentru cetatanie, este nascut 1922......cine stie cat va trebui sa astepte?! Dar el m-a rugat" asi vrea sa mor roman" Oare si bunicul urmareste vre-un interes material?!
p.s. Citit Legea 21/1991, Legea 299/2007, Constitutia Romanie modificata 2003, art5, 7, 17,Conventia europena privind cetatania art 10, Tratatul dela Maastricht, Tratatul de la Amsterdam

Mihai Vintila spunea...

Nu amestecati rusii cu romanii!

Anonim spunea...

Chiar credeti ca rusii din Republica Moldova vor cetatenie romana?Ma faceti sa rad!Tocmai acum ,cand Moscova face orice posibil pentru acorderea cetateniei fostelor tari membre URSS.Sa nu credeti ca rusii vin aici,doar moldovenii vor cetatenie romana,si mai ales studentii,care dupa studii vor sa se angajeze si nu pot din cauza aceste grave probleme...Dar logica dumneavostra nu are nici un sens! Sfatul meu pentru dumneavoastra este de a deschide o carte de isorie...Va multumesc!