24 sept. 2007

Politica ucide

Recent inca un roman a murit pe un camp de lupta in timp ce alti cinci sunt raniti. Asta se intampla in timp de pace cand tara noastra nu este in razboi cu nimeni.
AVENTURA Romaniei in Irak si Afganistan alaturi de marea putere SUA ne costa din ce in ce mai mult.
Nu am fost intrebati atunci cand s-a decis participarea si nu suntem intrebati nici acum. Politicienii au decis in numele nostru iar cel mai doritor de razboi s-a aratat , cum altfel, Traian Basescu. Bine inteles ca nu el s-a dus pe campul de lupta ci tinerii care au intrat in armata pentru a scapa de saracie.
Nu stiu daca ati vazut dar, mereu cei care cad la datorie provin din familii numeroase si sarace care au acceptat sa isi puna viata in pericol pentru un pumn de bani , de cele mai multe ori foarte putini, in speranta ca apoi reveniti in tara isi vor putea cumpara o casa si intemeia o familie.
Au sperat sa fie in randul lumii. Au plecat increzatori si s-au intors in cosciug.
Cu ce o mai incalzeste acum pe mama imbatranita de tragica veste , faptul ca fiul ei a fost decorat de presedinte si ridicat in grad , acum cand el este mort si casa ii este pamantul rece ? Cu ce mai alina familia putinul minut de recunoastere politicianist cand cel drag nu se va mai intoarce niciodata ? Cu nimic.
Deciziile politice luate fara un argument national , doar pe principiul ca eu sunt seful si restul faceti ca mine , nu mai stau in picioare.
Participarea romaneasca trebuie sa inceteze in fronturile de razboi !
Nu este nimeni autorizat sa se joace cu vietile semenilor nostri doar pentru ca asa se da bine pe langa “marele licurici”. Si chiar de ar fi realizat ceva pentru tara si tot nu se merita. Dar nu a realizat nimic.
Politica pro razboi dusa de presedintele Traian Basescu este o politica falimentara.
In Irak suntem printre ultimii care stam strans uniti langa “partenerii” americani. Uniti in ce ? Ei sunt cu castigurile si noi cu cheltuiala si cu mortii. Ca altceva nu am obtinut din aventura basesciana ? Nu am incheiat contracte de reconstructie, nu avem vre-un avantaj major ba chiar si mai mult suntem tratati ca un fel de sclavi moderni care daca vor sa viziteze “raiul de pe pamantul fagaduintei” ca unor buni parteneri ce sunt li se cere viza! Halal parteneriat ! Halal politica prezidentiala!
Incompetenta in materie de politica externa a locatarului de la Cotroceni costa vieti. Vieti curmate pe altarul politicianismului ieftin si populist.
Raurile de lacrimi si suferinta ar trebui sa inmoaie inimile de piatra care dicteaza, care cred ca au drept de viata si moarte asupra poporului .
Romania nu a participat niciodata la un razboi doar de dragul razboiului asa cum face acum in Irak. Nu avem ce cauta acolo, nu sunt interesele noastre acolo. Noi trebuie sa ne vedem de nevoile si saracia noastra inainte de a o face pe marii cotropitori sub pulpana SUA. Si slava Domnului ca avem destule probleme de rezolvat in tara. Nu mai este necesar sa bantuim prin lume aiurea , mai mult decat atata sa mai stricam si ceea ce alti inaintasi au construit cu greu.
Retragerea trupelor noastre din zonele de conflict si implicarea pe viitor doar in actiuni umanitare si de reconstructie ar trebui inscris in doctrina nationala.
Nu suntem in masura sa spunem altora cum sa traiasca cand nici noi insine nu stim asta.
Nu suntem in masura sa dictam pacea cand armata noastra de-abia sta in picioare si e gata sa cada din cauza proastei dotari tehnice.
Politicienilor care doresc continuarea acestor participari in Irak si Afganistan le recomand o vizita la familiile care acum isi plang tinerii. Sa aibe curajul sa le spuna lor in fata ca le vor si celalalt fecior pentru tara, sau un var sau o alta ruda. Sa primeasca binemeritata sudalma iesita din durere si sa inteleaga in ceasul al unsprezecilea ca drumul pe care il urmeaza ei este gresit.
Curajosului presedinte jucator ii doresc sa aiba puterea sa ceara iertare personal familiilor indurerate pentru ca politica lui le-a trimis tinerii la moarte.
Sa planga fals asa cum singur stie sa faca si apoi sa hahaie in stilul caracteristic.
Sa primeasca palma mamei peste fata si odata cu ea sa i se limpezeasca gandurile pline de ura si dorinta de razboi.
E cazul sa incetam a mai fi cobaii politicienilor .In fond ei sunt alesi de noi si tot de mana noastra pot cadea in anonimatul de unde s-au ridicat.
Politica care ucide trebuie sa inceteze.

4 comentarii:

Razvan spunea...

Haide ca nu-i chiar asa. N-a fost nimeni TRIMIS LA MOARTE. Baietii au ales sa plece.
Americanii au cei mai multi morti - si e normal sa fie asa. Romanii nu sunt impinsi in fata in Bagdad, au zone mai linistite.
Eu personal nu m-as fi dus; am prieteni care au fost; pentru bani, da. Dar nu cred ca procentual numarul de morti e mult mai mare decat al celor cazuti de pe schele in Italia sau Spania, aflati tot la facut bani. A fost alegerea lor si stiau la ce se expun. Povestea cu lacrimile mamelor suna a demagogie.
Basescu e primul care s-a asezat langa cei cu adevarat puternici. Ti se pare ca politica romaneasca de pana la el a fost buna? Aminteste-ti cum a fost cand Ceausescu s-a ciondanit cu rusii pe vremea Primaverii de la Praga, si cum am dus-o data vreme a fost apropiat de americani.
Europa e inca mahmura si cu picioare de lut.
Mi se pare ca nu-l poti suferi pe Basescu din motive "organice", sa spun asa, si de-aia vezi asa negru tot ce face. Crezi ca mie imi place cum rade? Nici nevestei sale nu cred ca-i place, dar exista alte motive pentru care e apreciat.
Comentariul tau legat de "hahaiala" ma face sa ma intreb ce ai fi scris daca ar fi fost infirm, intr-un scaun cu rotile - si in acelasi timp presedinte.

Mihai Vintila spunea...

Ma refer aici mai mult la hahaiala politica care nu a dus la nimic bun.Eu l-am votat pe Basescu.Familia mea i-a dat bani in campanie.Am tot dreptul sa critic un om care si-a pierdut busola in dauna tarii.

andrei gheorghe spunea...

politiCA CAre?????oops!mai pune si tu mana pe DEx din cand in cand!in alta ordine de idei, ai vreo problema personala cu Basescu?si inca ceva:unde e marketingul din pagina asta a ta?ca despre politica m-am lamurit...

alex spunea...

basescu s-a asezat langa cei puternici!? ha... basescu i-a pupat in fund pe cine a crezut el ca miroase mai bine...
cu ce se alege romania din acest razboi in care ne-a bagat basescu? are romania companii care primesc bani pt "restructurarea" irakului la fel ca celelalte tari? ne iese ceva in urma acestei chestiuni? doar ca ni se pare noua ca ne iubesc americanii mai mult? si-au bagat picioarele in noi la yalta, o sa si le bage imediat cu prima ocazia.
si razvan, daca zici ca politica romaneasca pana la basescu n-a fost mai buna, asta nu inseamna ca trebuie sa ramana la fel de proasta.