Mizerie englezeasca

Cine a spus despre Anglia ca este pefidul Albion a stiut ce spune.
The Independent publica in editia din 2 august un articol intitulat “Patriarhul Teoctist” semnat de o mizerie de ziarist pe numele lui Felix Corley.
Dupa ce aminteste de functiile detinute de Patriarhul trecut intre ingeri “ziaristul” britanic in cel mai pur stil englezesc da cu sapca in ciorba.
Pe mai multe coloane acesta il acuza pe baza unor zvonuri provenite chipurile de la fosta securitate ca ar fi fost membru al Garzii de Fier, in 1941 si ar fi participat in aceasta calitate la atacul unei sinagogi, ca ar fi avut inclinatii homosexuale si ca ar fi fost informator al securitatii!
Miselul continua apoi spunand ca ar fi fost un suporter al lui Ceausescu pe baza unui articol publicat de Patriarh in Scanteia unde acesta afirma ca apreciaza efortul neintrerupt a lui Ceausescu de a asigura bunastarea si fericirea intregului popor! Tot acolo fostul Patriarh multumea pentru conditiile de libertate religioasa de care biserica ortodoxa si restul bisericilor se bucura. Asta fiind scrise in anul 1986 ! Apoi englezul mai continua cu inca doua exemple chipurile prin care demonstreaza teza lui : exemple din 1983 si 1989.
Printre alte acuzatii englezul mai aminteste faptul ca din 1866 Biserica Ortodoxa Romana a fost biserica de stat si ca sub conducerea lui Teoctist ea s-a comportat ca un aliat a regimului comunist si apoi al FSN si a celor ce iau urmat la conducere. De parka biserica romanilor ar fi trebuit sa-I spijine pe martieni!
Sa facem niste comentarii acum.
Ziaristul cu pricina ca orice englez de nivel mediu crede ca prostul tot ce citeste indiferent cine a scris mizeria unu sau doi! Neavand destula cultura si informatii el regurgiteaza ca erbivorul ceea ce i-a cazut sub ochi.
Nu are de unde sa stie prostul ca in anul 1983 Ceausescu se plimba la Londra in caleasca reginei! Nu stie nici despre tonele de “omagii” publicate de Scanteia de ziua cuplului. Privind din perspectia zilei de astazi cuvintele de atunci ale Patriarhului par mai mult decat cuminti si de o platitudine demna cu epoca. Sa-l scoti doar pe astfel de baze ca un sprijinator a lui Ceausecu pare de o dementiala prostie.
Acuzatiile cele mai grave sunt legate de fascism, homosexualitate si securitate si sunt facute intr-un astfel de moment trist pentru romani si fara nici o baza concreta de probe. Ele sunt nu o jignire la memoria unui om ci mai mult o mizierie la adresa unui intreg popor pentru care acel om era intruparea bunatatii si serenitatii spirituale a neamului!
Va rog intr-un moment asa de trist sa va faceti cateva minute si sa adresati protestul vostru fata de aceste mizerii pe adresa editorului ziarului : newseditor@ independent.co.uk pentru ca in baza pozitiei noastre a tuturor sa inteleaga si cei care ne tot dau lectii de deontologie ca ei insusi nu sint decat niste prost crescuti care nu respecta propriile deontologii de rahat.
Despre viata inchinata pacii a fostului Patriarh , neghiobul , nu spune dacat o fraza. Bine ca recunoaste macar bunele relatii pe care Teoctist le-a avut cu Papa Ioan Paul al II-lea . Aminteste cu jumatate de gura si de vizita istorica de la Bucuresti precum si de vizita Patriarhului Teoctist la Vatican. Despre insemnatatea acelor vizite si a restul actiunilor in care cele doua biserici surori s-au angenat ziaristul nu are habar pentru ca alta este tinta lui.
Daca prostia ar durea acest specimen uman numit Felix Corley ar muri instantaneu.
Incep sa dau din ce ince mai multa dreptate francezilor care au ajuns la concluzia ca o intelegere cu germanii poate fi realizata dar o intelegere si un respect cu englezii niciodata.
Si cum superioritatea tipic britanica afisata cu orice prilej este de o gaunosenie demna de groapa Glina va rog ca sa nu evitati a trimite protestul vostru democratic si impartial si pe adresa Ambasadei Marii Britanii din Bucuresti pe adresa Press.Bucharest@fco.gov.uk
Doar prin protestul dumneavoastra ii puteti face macar sa isi ceara scuze publice pentru mizeriile scrise in The Independent.
Intr-adevar un ziar independent de realitate si de adevar.

PS
Iata linkul spre comentariul original: http://news.independent.co.uk/people/obituaries/article2826131.ece
Mai nouă Mai veche