Inceputul sfarsitului

Traian Basescu s-a opus legii de majorare a pensiilor bugetului de stat. Mai mult decat atata a acuzat guvernul si parlamentul ca incearca sa pacaleasca populatia. In viziunea sa nu existau suficiente resurse bugetare pentru acesta lege. Nu mai conta cresterea economica, cresterea bugetului etc. Asa a decis el ca nu sunt resurse !
Iata ca prima plata a venit.
Intr-un sondaj efectuat de Gallup presedintele inregistreaza o scadere a increderii populatiei de 16%!
E inceputul sfarsitului!
Traian Basescu prin tot ceea ce face nu merita demnitatea inaltei functii la care a ajuns intr-un moment conjunctural al politicii romanesti.
Presedintele traieste prin manipulari, prin minciuna si populism.
Ca un simplu cetatean care ii finanteaza aberatiile prin impozitele platite ma asteptam la mai mult bun simt din partea sa.
Imediat dupa suspendare a mintit in Piata Universitatii ca va spune “poporului” la fiecare 30 de zile ce a realizat. Iata ca lunile trec si omul politic numarul unu nu mai are timp pentru asigurarile facute de pe podiumul impovizat. Pesemne nu este nimic demn de spus si a lasat-o moarta in papusoi cum se zice.
Periculos pentru politica noastra este faptul ca o serie de “fini” intelectuali ii canta in struna indiferent de pozitie si de argumente. Domnul Traian Ungureanu cred ca este exponentul cel mai perfect al mimetismului basescian.
Tot o greseala din partea presei este si mediatizarea excesiva de care are parte familia presedintelui. In special fica cea mica care in afara de agramatismele de care da dovada cand incerca sa lege o fraza nu se mai remarca decat prin aceeasi distanta de cultura ca si tatal ei.
Credeam ca dupa revolutie si schimbarea catorva presedinti romanii au depasit complexul “familiei prezidentiale” !
Prin pozitiile lui Traian Basescu devine o figura tot mai trista.
Inconjurat doar de yes-mani presedintele nu mai este capabil sa distinga binele de rau si crede tot mai puternic ca doar parerea sa este parerea tarii.
Cum incepe deja sa se vada se inseala amarnic.
Mai nouă Mai veche