Pensia - buzdugan de lupta politica

Primul ministru Calin Popescu Tariceanu amenintat de o posibila lupta cu PSD-ul sprijina alaturi de liberali noua lege a pensiilor prin care punctul de pensie creste de la 31% la 37,5% incepand cu anul 2008.
O serie de parlamentari din tot spectrul politic sprijina acesta initiativa legislativa si destul de repede pentru Romania legea e gata.
E trimisa la promulgare catre presedinte conform procedurilor constitutionale.
Ajunsa la palatul Cotroceni Traian Basescu o considera buna de buzdugan politic si anunta pe toate canalele tv ca legea este o „cacealma” !
Venind de la cel mai inalt om in statul roman constatarea poate fi cat se poate de grava.
Venind insa de la Traian Basescu avem de-a face inca o data cu un motiv de dezbinare si cearta. Pesemne presedintele cam dormitase si nu era nici un scandal pe ordinea de zi si cum in timpul scandalurilor el se „simite bine” a creat unul.
Acum Traian Basescu poate zice ce vrea. Ascunderea dupa „sursele bugetare” este de prost augur si demonstreaza inca o data ca pana si prietenul Stolojan s-a plictisit sa-i explice realitatile economice ale zilei de azi.
E dreptul presedintelui sa nu promulge o lege. Nu inteleg de ce isi exercita acest drept pe aceasta lege care vine in sprijinul oamenilor amarati si nu si-a exercitat dreptul pe legile care aprobau cresterile de salarii ale parlamentarilor sau pe legile cu „dedicatie” politica.
Firesc in cazul exercitarii dreptului presedintelui de a nu promulga o lege , ea se intoarce la parlament care printr-o simpla revotare il face pe presedinte sa inghita in sec , fiind obligat de constitutie sa isi puna semnatura si sa o promulge!
Traian Basescu NU poate opri acesta lege. Si el o stie. O stiu si consilierii sai , atatia cati au mai ramas dupa demisiile in serie. Si totusi se incapataneaza in politica sa tot mai aberanta si mai haotica.
Basescu nu face decat sa intarzie, pe timpul vacantei parlamentare, intrarea in vigoare a acestei legi. O intarziere care va naste doar nervi si noi motive de „balacareala” politica. Vom avea parte din nou de pozitii politicianiste , de partizanate si de distragerea atentiei populatiei de la problemele grave cu care se confrunta.
Dupa parerea mea argumentele domnului ministru Varujan Vosganian privind sursele de finantare sunt cam optimiste dar in lipsa altora si a informatiilor le putem accepta. Nu putem sti daca prognozele sunt corecte decat dupa ce legea va fi aplicata.
Pensionarii observa inca o data ca sunt masa de manevra intre politicieni dar de fapt pe nimeni nu ii intereseaza viata lor!
Mai nouă Mai veche