Alianta de dreapta

PNL , PNTCD si Actiunea Populara au semnat o conventie prin care cele trei formatiuni lucreaza la formarea unui pol de centru-dreapta.
Aceasta noua structura vine ca un raspuns al liberalilor la politica dusa de presedintele Basescu de formare a unui partid prezidential popular pe structura PD.
Pentru liberali cele doua formatiuni nu reprezinta cine stie ce castig din punct de vedere al electoratului suplimentar atras dar defilarea sub o denumire clara prin care sa-si asume pozitia de drepta pe esicherul politic romanesc este o realizare.
PNTCD vine in noua structura politica cu un lider bogat , dl Marian Petre Milut , cu o prezenta mai mult regionala si cu o istoria bogata si grea.
La ultimile alegeri taranistii nu au reusit patrunderea in parlament.
Nivelul de atractivitate pentru electorat se zbate in cazul lor pe undeva pe la 1%.
Actiunea Populara are si ea o prezenta discreta in lumea politica de azi. Este de remarcat in cadrul acestui partid doar liderul Emil Constantinescu, fost presedinte al Romaniei si cativa oamenii din jurul sau. Partidul nu are nici el o incredere mare in ochii electoratului fiind creditat tot in jurul cifrei de 1%.
Pentru liberali mult mai practica ar fi absorbtia partidului fostului presedinte si o alianta de pe principii de 1/10 cu taranistii. Chiar daca oferta politica va fi sa zicem de ¼, din alianta acesta tot taranistii vor culege foloasele cele mai mari pentru ca intra intr-un vehicul electoral care ii poate duce in parlament.
Pentru liberali este important sa arate a nu sunt singuri, ca au forta de a fi un pol de dreapta autentic si ca ideile si politicile lor vor fi puse in practica si pe viitor.
Inceputul colaborarii intre cele trei partide relanseaza moda coalitiilor pe scena politica romaneasca.
Mai nouă Mai veche