Basescu galagie

Romania a trecut din decembrie 1989 prin trei presedinti plini si unul interimar. Fiecare din ei a avut stilul propriu si a incercat sa-si defineasca o imagine.
Iliescu a ramas presedintele consensului, omul curat si sarac , care a reusit sa aibe doua mandate +1 in cadru constitutional.
Emil Constantinescu s-a vrut lider european regional dar a sfarsit prin a fi o imitatie nereusita a lui Cuza. Presedinte de un mandat, a avut meritul lui in integrarea in NATO si UE dar s-a recunoscut infrant de vechii comunisti.
Nicolae Vacaroiu a ajuns mereu ce nu a dorit. Mai intai prim ministru pentru un guvern de tranzitie care a durat 4 ani , apoi presedinte de senat si ultima functie pe lista : presedinte interimar. Nu s-a descurcat rau in niciuna din demnitati dar nici nu a excelat. Va ramane omul prezent dar nedeterminant.
Ajungem cu lista noastra la Traian Basescu autonumit presedinte jucator si devenit peste noapte presedinte judecator. Indiferent de politica dusa de el atat prietenii ( tot mai putini in ultimul timp ) cat si dusmanii ii recunosc un mare merit : galagia. Este presedintele care a facut cea mai mare galagie. Si stiti cum se spune de cainele care latra ca nu musca... .
In toata acesta trecere in revista observam ca nu am avut cu adevarat un presedinte pentru Romania. Marea lor majoritate au fost fie de conjunctura fie votati pe un val de negativitate fata de un personaj sau altul. Sa ma explic putin. Ion Iliescu a pierdut in fata lui Emil Constantinescu pe valul antipatiei fata de regimul social democrat si implicit al domniei sale. Apoi a castigat detasat pe baza votului negativ acordat contracandidatului sau Vadim Tudor. Traian Basescu a iesit victorios pentru ca lumea se saturase de Adrian Nastase si de politica sa pentru ca acum sa existe multi care sa-l regrete.
Nu stiu de ce am presimtirea ca cel care il va invinge pe Traian Basescu Galagie il va invinge tot pe un vot negativ.
Lumea deja a inceput sa se sature de scandaluri si de injurii. Cetatenii vor liniste sa faca avere, copii si case. Oamenii vor sa viziteze macar Bulgaria daca nu au bani pentru mai mult. Vor sa plece la munca in strainatate si sa ridice apoi in sat vile.
Traian Basescu repeta mereu si mereu aceeasi placa stricata si nu face nimic pentru a merge mai departe. Cineva ii va zice destul de curand ca a venit vremea sa mai fie ascultata si fata B ca de asta de pana acum s-au saturat.
Nu stiu daca e vizibil dar si la presedintie Basescu aplica tot politica de la primaria Capitalei. Ca nu poate face nimic, ca nu are consiliu , acum ca nu are guvernul si parlamentul de partea lui. Daca le va avea si pe astea atunci va da bir cu fugitii pentru ca asta e firea marinarului de nu poate sta locului niciodata si nici de a avea doua vorbe la un loc.
Basescu galagie – sub acest nume va fi gasit in cartea de istorie Traian Basescu. Pentru ca nu afacut nimic. Doar galagie si aia de mahala.
Mai nouă Mai veche