O premiera la Braila : Concursul Național de Proză Scurtă Fănuș Neagu, Ediția I, 2015.

Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, în colaborare cu Consiliul Județean Brăila, Primăria Municipiului Brăila, Muzeul Brăilei “Carol I”, Inspectoratul Școlar Județean Brăila, Uniunea Scriitorilor din România, filiala Sud-Est și Școala “Fănuș Neagu” Brăila, organizează Concursul Național de Proză Scurtă Fănuș Neagu, Ediția I, 2015.
   
Inițierea concursului este prilejuită de comemorarea a 5 ani de la moartea scriitorului Fănuș Neagu (24 mai 2011), unul dintre cele mai importante nume ale literaturii române. Personalitatea sa extraordinară poate fi un model pentru noua generație și constituie un punct de plecare pentru implicarea tinerilor în manifestarea talentului lor literar.

Concursul se organizează pe secțiunea proză scurtă și se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 11 și 25 de ani. Textul lucrării va fi tehnoredactat în limba română, fontul Times New Roman, cu diacritice, mărimea caracterului de 12. Manuscrisele vor avea menționate pe prima pagină, în colțul din dreapta sus: numele, prenumele și datele de contact: localitate, județ, adresă de email, telefon; pentru elevi se vor specifica și școala, clasa, numele profesorului coordonator. Autorii pot participa cu cel mult două lucrări, nu mai mari de 15 pagini, format A4. Lucrările, însoțite de fișa de înscriere, vor fi trimise doar electronic, pe adresa de e-mail  concurs_fanus_neagu@bjbraila.ro și
concurs_fanus_neagu@gmail.com , până la data de 30 aprilie 2015, inclusiv. Concursul nu implică taxă de participare.
     
Juriul va fi constituit din scriitori, critici literari, profesori.
Președintele de onoare al juriului va fi Anita Neagu, fiica scriitorului.

Premiile vor fi acordate pe secțiuni și vor consta în bani și cărți. Premierea va avea loc la Biblioteca Județeană “Panait Istrati” Brăila, în data de sâmbătă, 23 mai 2015. Lucrările vor fi publicate pe site-ul concursului și în antologia de proză scurtă „Fănușiana” editată la Editura “Proilavia” a Bibliotecii Județene “Panait Istrati”.
     
Informații suplimentare se pot obține de la Claudiu Brăileanu, șef serviciu Relații cu publicul în cadrul Bibliotecii, telefon: 0239/61 95 90 int 114 sau la adresa de email: concurs_fanus_neagu@bjbraila.ro.


Mai nouă Mai veche