Povestea celor 10 euro

Primul ministru Victor Ponta a adus în atenţia opiniei publice faptul că 3 milioane de români apţi de muncă lucrează în alte state din Uniunea Europenă şi cum că ei n-ar contribui la bugetul României. Pentru asta să plătească 10 euro pe lună a zis politicianul de stânga.

Ei bine prostie mai mare nu am auzit în ultimul timp şi Victor Ponta ne-a obişnuit cu prostii economice. Aceşti oameni muncesc. Nu fură, nu stau cu mâna întinsă la pomenile guvernului român.

Faptul că ei muncesc în Uniunea Europeană a fost asumat de România când a semnat tratatul de aderare. După logica strâmbă a primului ministru toţi expaţii din România ar trebui să plătească o taxă de solidaritate în ţările lor. Da domnule prim ministru sunt câteva mii de italieni, englezi şi francezi care muncesc in România!

Ei bine în loc să le mulţumească că prin migraţia lor, economică!, aceşti români aduc bani în ţară primul ministru îi condamnă! Păi dacă ar fi găsit locuri de muncă aici plătite decent să îşi poată creşte copii credeţi că ar fi cutreierat Europa după un bănuţ? Au plecat pentru că aici li s-a spus mereu de oameni ca dumneavoastră că nu sunt buni de nimic, că societatea nu are nevoie de ei. De aia au plecat!

Ei trimit bani acasă ca cei rămaşi în ţară să poată cumpăra mâncare, haine etc cu cel mai mare TVA din Europa!. Da indirect ei bagă bani în bugetul de stat. Atunci când o mamă din Italia trimite fiului ei 200 de euro şi fiul îşi cumpără o pâine, rechizite pentru şcoală şi un telefon mobil cu care să ţină legătura cu părintele, el dă statului român un sfert din banii mamei sale! Vă dă banii de care vă bateţi joc dumneavoastră!

Când un român care nu şi-a găsit de muncă aici a plecat în Europa pentru că fabrica unde lucra s-a închis pentru că a pierdut licitaţiile trucate organizate de statul român al cărui prim ministru sunteţi, el vă bagă bani în buget. Nu mai plăteşte România ajutorul de şomaj, ajutorul de integrare şi nici ajutorul social iar românul respectiv trăieşte şi el un pic mai bine, mănâncă o pâine mai albă pe care acasă la el nu a putut să o mănânce din cauza unor politicieni ca dumneavoastră.

Când vine la vizită la rude cu maşina aia pe care şi-a luat-o din Spania, Italia sau Germania pune în ea combustibilul de la staţiile româneşti. Acel combustibil pe care l-aţi suprataxat de a ajuns cel mai scump din Uniunea Europeană pentru a construi apoi autostrăzi pe hârtie.

Pentru noi toţi realitatea este alta decît cea din biroul dumneavoastră. Mai ieşiţi la o piaţă, discutaţi cu un ţăran, citiţi o gazetă care nu vă pupă în dos şi o să înţelegeţi. După ce aţi pierdut o Românie pe care să o uniţi e într-adevăr greu să aveţi soluţii economice viabile. Încercaţi măcar să încasaţi banii pe care statul român îi are de strâns, nu de alta dar avem cel mai mic grad de colectare al impozitelor din uniune şi lăsaţi taxele aberante pentru alte guverne.

Vă rugăm să nu mai aruncaţi petarde şi să munciţi. Pentru asta vă plătim noi toţi salariul, statutul şi timpul. Povestea celor 10 euro nu arată decât că faceţi altceva decât sunteţi plătit să faceţi.

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/editorial/Povestea-celor-10-euro%20.htm#sthash.PM5ALYcS.dpuf

Mai nouă Mai veche