Consiliul Concurenţei investigheaza piata energiei electrice

Consiliul Concurenţei a declanşat din proprie iniţiativă o investigaţie pentru cunoaşterea pieţei energiei electrice.
.
“Având în vedere importanţa deosebită a pieţei energiei electrice pentru consumatorii români şi pentru economia naţională, demersul nostru are ca obiective principale analizarea aprofundată a modului în care funcţionează mecanismele concurenţiale în acest sector, identificarea şi corectarea eventualelor disfuncţionalităţi de natură anticoncurenţială, precum şi stimularea transparenţei pe aceasta piaţă prin informarea opiniei publice în legatură cu concluziile raportului de investigaţie” a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.
.
Perfect.
Aşa poate vom afla şi noi cea ce ANRE ( Agenţia Naţionalã de Reglementare în domeniul Energiei ) nu a mai facut public de la ultimul raport despre piaţa energiei electrice care este tocmai din septembrie 2009. Poate vom şti şi de ce în ultimile sale rapoarte ANRE nu face referire la preţurile reglementate pentru consumatorii captivi.
.
Tot cu acest prilej Consiliul Concurenţei va vedea cã piaţa nu este bine reglementatã, cã legislaţia este plinã de goluri speculate de anumiţi ”bãieţi deştepţi”.
.
Pentru cei care sunt interesaţi de cotele de piaţã în funcţie de consumatorii finali clasamentul din septembrie 2009 ( am expus de ce nu sunt date mai recente) arata :
.

.
Mai nouă Mai veche