Bani din cer

Tung Desem Waringin un scriitor indonezian a gasit o metoda de marketing inedita de a promova a doua lui carte despre motivatia in afaceri.
A inchiririat un avion si a zburat de patru ori deasupra unui stadion de fotbal din Jakarta – Indonezia. Acolo a aruncat 100 de milioane de rupii in bancnote de 1000 si 5000. Valoarea totala a banilor aruncati este de 11.200 USD.
Initial a dorita sa arunce banii desupra orasului dar politia i-a interzis acest lucru pentru ca ar fi creat ambuteiaje. Chiar si asa o fetita de 13 ani a fost ranita in aglomeratie.
Aruncatul cu bani din avion este doar o parte dintr-o campanie neconventionala pe care si-a propus sa o duca indonezianul.
Ca urmare a beneficiat de publicitata nesperata pentru el si cartea sa. Astfel principalele televiziuni din Indonezia si Australia au reflectat acest lucru. CNN si FoxNews au transmis informatia insotita de imagini.
Nu stiu cum s-a vandut cartea ca urmare a acestui fapt dar google deja indexeaza dupa actiune 85.200 de pagini cu aceasta informatie si probabil ca numarul va creste.
De la actiunea lui Richard Branson de lansare a Vigin Cola in New York prin demolarea cu tancul a unui panou Coca Cola nu am mai vazut o initiativa atat de interesanta.
Oare o fi buna cartea ...
Mai nouă Mai veche