CEC Bank

Incepand cu 5 mai batrana CEC devine CEC Bank SA.
Cu un logo national, frunza de artar, cu o organizare mai supla si cu o tinta clara de atins CEC incearca sa redevina pe piata romaneasca acel nume de care sa se tina cont.
Doreste CEC Bank sa devina banca oraselor mici, supla si atotprezenta in Romania. Avand 564 de unitati in orase si 840 in mediul rural CEC Bank este in momentul de fata cea mai puternica retea bancara din tara. Investind 45 de milioane de lei in rebranding , batrana institutie incerca sa se conecteze la noile realitati.
Nu trebuie uitata istoria acestei institutii fondate in 1880 care a reusit sa infrunte regalitatea , doua razboaie mondiale , comunismul si tranzitia , fiind cea mai longeviva institutie bancara din Romania !
Pentru romani CEC inseamna stabilitate.
E drept ca scandalul FNI a cam sifonat din vechiul blazon asa cum si pierderile inregistrate an de an au demoralizat personalul si inrosit bilanturile anuale. Cu o conducere noua dar experimentata , banca a inregistrat anul trecut profit iar in primul trimestru din 2008 profitul a fost de 42 milioane de lei.
Noua denumire vine sa imbine traditia cu aspiratiile noii institutii.
Logoul este simplu si bine ales dupa parerea mea inscriindu-se in ceea ce si-au propus. Unii ar spune ca este prea simplu sau chiar simplist dar tocmai asta isi propune si noua banca : sa se adreseze oamenilor simpli care cred in ea. Combinatia de verde cu galben este o combinatie inspirata , aproape de traditiile noastre si inscriindu-se in tendinta culorilor prietenesti si naturale.
Incercarea nereusita de privatizare a institutiei de acum doi ani se pare ca fost de bun augur.Inlocuirea vechii conduceri, competenta de altfel cu noua , reprezentata de dl Ghetea pare a fi cartea castigatoare.
Retragerea garantiilor statului asupra depunerilor facute la CEC nu a condus la scaderea increderii in ea ci paradoxal a fost receptionata ca o intrare in randul lumii.
Numele CEC Bank vine sa mareasca orizontul de perceptie asupra institutiei : este tot CEC pe care il stim dar este o banca!!!! Deci cu alte cuvinte aplelati la ea.
Guvernatorul BNR dl Mugur Isarescu spunea cu ocazia lansarii noii imagini CEC Bank ca acest moment semnifica incheierea tranzitiei in sistemul bancar romanesc.
Sa fie de bun augur.
Mai nouă Mai veche