Joaca de-a istoria

Finalul anului 2008 ne-a adus printre carnati si caltabosi si o stire putin bizara daca nu de-a dreptul anacronica. Fostul suveran Mihai I , astazi pensionar pe banii statului roman, si-a desemnat „succesoarea” la tron. Conform „decretului” persoana in cauza ar fi „Alteta Sa Regala Margareta, Principesa de Romania”.
La auzul acestei minunate vesti ca bun roman ce sunt m-au podidit lacrimile. Regele Mihai si-a dat seama, in sfarsit, ca doamna aia cu coasa e posibil sa il caute si pe el. Luciditatea regala nu inceteaza sa ma uimeasca.
Problema monarhiei in Romania nu se mai pune dar fostul suveran nu intelege acest lucru.
Dupa ce primii nostri suverani au fost asa si asa ultimii doi au pus bomboana pe coliva cum se zice. Carol al-II-lea a facut toate traznaile posibile : a dezertat de pe front, s-a casatorit ilegal, a facut un copil nerecunoscut, a divortat, a fost rege, a abdicat, a fost rege din nou, a facut praf partidele politice, a devenit dictator, a fost primul amant al tarii si in sfarsit ne-a lasat cu plodul Mihai pe cap. Fiul a continuat opera tatalui fiind : marioneta lui Antonescu, apoi a comunistilor si in sfarsit a abdicat.
In toata perioada comunista Mihai I a fost incapabil de a-si constitui un guvern in exil, de a lupta contra comunismului si mai ales de a apara interesele tarii lui.
Faptul ca s-a casatorit dupa ce a abdicat face din nevasta lui doar o consoarta si nu „regina de Romania „ cum aberant bate campii. Ficele lui nu sunt printese de Romania pentru simplu motiv ca tatal lor nu mai este regele tarii. Ca au sange regal nu le contesta nimeni.
Actorul ratat Duda acum consortul Margaretei nu este print pentru ca nu are sange regal ci este doar un consort.
Pentru cei care inca mai cred in aberatii monarhiste „regele” Mihai I nu poate schimba Legea Salica din simplul motiv ca ea este caduca.
Acest „document istoric” are importanta doar pentru Mihai I si pentru familia sa si nu pentru poporul roman. Chiar publicarea unui astfel de document arata cat de patriot este fostul suveran care nu numai ca nu respecta legile actuale ale tarii al carui cetatean este dar in amagirea lui nu le mai respecta nici pe alea dupa care a guvernat la timpul lui!
Si pentru ca aberatia sa fie completa se face apel la poporul roman si la parlament ca in momentul in care „vor considera potrivita folosirea monarhiei ca forma de guvernamant” sa renunte la aplicarea Legii Salice !!!! Adica daca voi vreti monarh, cu toate ca acesta nu are dreptul de a fi , va rugam frumos sa ii dati voie sa fie !!!
Astept cu nerabdare ca „Alteta Sa Regala Margareta „ sa invete sa vorbeasca corect limba romana pentru a ne putea explica „complexitatea” deciziei „istorice” care a fost luata.
Pana atunci ca un republican pacatos ce sunt, voi continua sa urmaresc razboiul Presedinte- Parlament-Prim Ministru , voi continua sa votez partide si presedinti asa cum zice Constitutia Romaniei in vigoare.
Mai nouă Mai veche