Cum te arde spaţiul privat virtual al ANAF-ului

Cu mare tam tam s-a lansat spaţiul virtual al ANAF-ului. Este de fapt o interfaţă între contribuabil ( firme şi persoane fizice) şi instituţia în cauză. Ideea nu este nouă şi funcţionează de mai mulţi ani în unele state europene.

Cu ce vine nou ANAF-ul? În primul rând cu o birocraţie. Practic te înscrii pe site, descarci o cheie electronica criptată pe care o instalezi în calculator şi abia apoi ai acces la spaţiul privat virtual. Dar stai! Nu este totul. Trebuie sa primeşti şi o aprobare de a intra în acel cont. Această aprobare vi se dă dupa ce faceţi înregistrările şi sunt verificate de un angajat al fiscului. Practic cu un drum la birou primiţi şi acest ok. Dar staţi că nu e totul!

Cu litere mărunte este prevăzut că după activarea spaţiului privat virtual e pntru toate informările se consideră ca dată de scadenţă data de la care aceastea ţi-au fost postate. Cum s-ar spune dacă ai o amendă de plătit şi ţi-a fost încărcată în spaţiul privat virtual atunci de la data încărcarii se consideră că ţi-a fost adusă la cunoştinţă şi porneşte scadenţa. Nu contează că tu vei mai intra să-ţi verifici informaţiile peste trei luni. Practic aşa fiscul vrea, ilegal însă, procedura nefiind cuprinsă în condul fiscal şi de procedură fircală, să strângă mai repede banii de la contribuabili şi mai ales să reducă o parte din cheltuielile birocratice legate de personal, costuri de trimitere, costuri poştale etc.

Partea proastă este că tu nu poţi primi o notificare pe un telefon sau pe un email că ţi-au fost postate acele informaţii rămânându-ţi ca alternatvă doar verificarea zilnică a contului.

Poate de aceea nici contribuabilii nu s-au înghesuit să folosească această facilitate care în loc să rezolve problemele actuale creează practic altele noi.

http://www.infoest.ro/stiri/editorial/Cum-te-arde-spatiul-privat-virtual-al-ANAF-ului%20.htm#sthash.DAxpt2Cz.dpuf
Mai nouă Mai veche