Isărescu doarme în timp ce românii sunt jupuiţi de bănci! Francul elveţian atinge valori peste euro!

Isărescu doarme în timp ce românii sunt jupuiţi de bănci! Francul elveţian atinge valori peste euro!

Mugur Isărescu vejnicul guvernator priceput mai mult la vinuri decât la politici monetare se uită şi ridică din umeri la chinul a 200000 de familii care au credite in franci elveţieni. Sub înţeleapta sa conducere BNR a aprobat creditarea în această monedă exotică pe care băncile s-au grăbit să o împacheteze frumos şi să o vândă fraierilor!

Din 2007 până azi cursul francului elveţian a crescut de la 2.09 lei până la aproape 5 lei cum tranzacţionau ieri unele bănci româneşti. Practic avem mai mult decât o dublare. În tot acest timp BNR nu a făcut nimic pentru scăderea acestor credite! Nu ! A stat şi s-a uitat glăsuind prin guvernator numai inepţii şi platitudini.
Nimeni din BNR nu s-a gândit măcar un moment că nu este în interesul băncilor ca aceşti clienţi să fie supraîndatoraţi că nu vor ajunge a nu mai putea plăti nimic! Nu s-a demart un program de reconversie benefic atât băncilor câr şi clienţior a acestor credite în lei. Doar s-a oprit creditarea după ce au constatat înţelepţii BNR că vezi doamne ar fi riscantă îndatoarea în CHF! Nu mai spuneţi? Şi vă mai ocupaţi şi de previziuni monetare!

Mugur Isărescu ar trebui să îşi prezinte demisia pentru INCOMPENTENŢĂ ! BNR ar trebui să creeze un regulament pentru aceste cazuri unele dintre ele de-a dreptul dramatice.

Clienţii pe drept nu au mai rezistat şi cu miile câştigă procese prin instanţe iar politicienii care ar trebui să reglementeze legi drepte în această ţară se mulţumesc doar să ia credite preferenţiale.

Ar cam fi timpul ca nemulţumiţii să iasă în stradă să arate guvernului Ponta care se face că plouă, BNR şi guvernatorului incompetent pe care îl are că ar fi timpul să ia măsuri. Există directive europene in acest sens, există soluţii de rezolvare amiabilă a situaţiilor dar nu se vrea!

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/editorial/francul-elvetian-atinge-valori-peste-euro.htm#sthash.VkeAdgk0.dpuf
Mai nouă Mai veche