Evazioniştii de 3 ani. ANAF stabileşte noi reconduri

ANAF a reuşit preformaţa de a trimite câteva mii de somaţii de plată unor copii care au avut venituri în anul 2013. Ei bine în genialitatea lor marii experţi fiscali de la stat au considerat că alocaţiile copiilor constituie venituri cărora trebuie să le fie puse celebra de acum taxă de 5,5% pentru CASS.

Nu s-a ţinut cont că aceşti copii şi veniturile lor sunt scutite conform legii. Sunt de fapt scutite până la vârsta majoratului sau până termină facultatea dar nu mai mult de 26 de ani. Cum s-ar spune legiuitorul a gândit să îi lase pe acestia să respire fiscal pentru că oricum sunt tineri şi nu ajung pe la spitale să toace banii de medicamante etc.

Cei de la ANAF i-au considerat însă dintr-un foc pe toţi nişte evazionişti şi au început să le trimită somaţii. Cred că micuţii de 1 lună sau de 3 ani sunt într-adevăr o problemă pentru sănatatea finanţelor României. Să se înveţe de mici că trebuie să plătească fară să pună întrebări. Sunt născuţi în România şi deci trebuie să stea drepţi în faţa unui stat care numai stimă nu are pentru ei. Sunt viitoare vaci de muls şi trebuie încă de mici să se obişnuiască cu statutul.

Şi ce dacă acum au primit somaţii de plată. S-a greşit ce mare lucru. Oricum vor face 18 ani şi atunci să vedeţi voi! Cum adică să fie daţi afară din sistem cei care au greşit? Păi ei sunt sistemul. E imposibil. A spus şi primul ministru să se găsească vinovaţii dar doar aşa că era acolo presa şi nemernicii ăia trebuie să vadă că se munceşte european. Staţi liniştiţi că nu e nici o problemă. Căutăm noi un vinovat pe la 65 de ani pe care să-l pensionăm cu merite deosebite şi să arătăm pe cineva la proşti că ar fi vinovat.

Ce contrează că noi nu ştim ce face stânga sau dreapta, cum fură unii, cum nu plătesc de 25 de ani alţii impozite. Ce e treaba noastră? Am făcut şi noi puţin exces de zel să vadă prostimea că lucrăm, că suntem atenţi la tot ce mişcă. Doar să încerce să câştige un ban cinstit şi imediat suntem pe el! Doar noi suntem ANAF!

http://www.infoest.ro/stiri/editorial/Evazionistii-de-3-ani-ANAF-stabileste-noi-reconduri.htm#sthash.RpdCTMW1.dpuf

Mai nouă Mai veche