Spaţiul răsturnat a lui Vasile Mandric

Marţi seara în primitoarea sală Fănuş Neagu a bibliotecii judeţene Panait Istrati din Brăila a avut loc lansarea volumului de poezie a domnului Vasile Mandric - Spaţiu răsturnat, apărut la editura Istros Brăila. Moderatorul Ion Volcu, inedit în această postură, a făcut oficiile de gazdă din partea bibliotecii oferind pe rând cuvântul invitaţilor şi autorului.

Astfel domnul profesor Dumitru Anghel din postura dumnealui de critic literar a considerat volumul domnului Mandric drept o literatură de sertar care acum poate vedea lumina tiparului. Cu exemple bine alese acesta a construit o imagine a protestului împotriva unui sistem roşu pe care autorul o face în mai multe poezii.


Pe aceaşi idee a mers si doamna scriitoare Lucia Pătraşcu care cu vocea sa inconfundabilă a reuşit să dea viaţă unor poezii care la timpul lor au mişcat imaginaţia ascultătorilor. Şi doamana Magdalena Iugulescu a mers pe aceeaşi idee a protestului contra sistemului. Mai mult vorbitoarea a reuşit şi conturarea unei imagini a momentului când poeziile au prins viaţă.

Invitatul special al serii a fost scriitorul Sterian Vicol, redactorul şef al publicaţiei Porto Franco din Galaţi. Acesta a făcut întâi o incursiune în universul literar local din Brăila şi Galati conturând imaginea scriitorului Mandric prin evocarea unor întâmplări.

Finalul a fost dedicat lui Vasile Mandric. Mai întâi acesta a făcut o introspectie în devenirea sa literară iar apoi s-a concentrat pe drumul conturării stilului său.

Autorul nu a fost iertat de epigramiştii locali. Astfel Ion Negruţ şi Stela Şerbu Răducan i-au dedicat epigrame pornind de la titlul volumului. Am avut şi eu o mică răutate de epigramă ştiut fiind faptul că epigramistul Vasile Mandric nu m-a iertat încondeindu-mă la fiecare lansare a propriilor mele cărţi.

După toate, seara s-a încheiat cu o trataţie unde s-au purtat discuţii aprinse despre literatură sau despre proiecte literare.

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/cultura-brailei/mandric-a-lansat-spatiul-rasturnat-la-braila.htm#sthash.9W3wM11o.dpuf
Mai nouă Mai veche