Religia afară din şcoli! Biserica Ortodoxă Română mai are sau nu decenţă?

Curtea Constituţională a României a considerat că plângerea depusă de profesorul Emil Moise într-un dosar civil aflat pe rol la Judecătoria Buzău este îndreptăţită şi a decis ca religia să fie studiată în şcoli doar dacă este solicitată de părinţi şi nu ca până acum când cei care nu doreau să studieze religia trebuiau să facă cereri princare să li se permită absentarea de la aceste ore.

Cum s-ar spune Curtea Constituţională a României a crezut că e normal să îţi exprimi opţiunea pentru ceva nu să îţi exprimi neaderarea la altceva. Ei bine aici greşeste Patriarhia Română care printr-un comunicat că "Este evident că se încearcă descurajarea participării elevilor la ora de religie prin măsuri birocratice excesive pentru majoritatea părinților acestora, favorizând, în schimb, o minoritate care nu acceptă ora de religie, deși învățământul religios este garantat de Constituție", menționează sursa citată, subliniind că "într-o societate marcată de fenomenul secularizării și al indiferentismului religios, formarea și cultivarea unei conștiințe vii și mărturisitoare a valorilor credinței și ale familiei tradiționale devin realități tot mai incomode".

Ştiu că o să deranjez pe mulţi dar nu pot sa nu observ că de o perioadă de timp Biserica Ortodoxă Română face orice altceva numai religie nu. Se ocupă cu Tv, radio, ziare, turism ba chiar cu politică! A cam venit timpul ca această instituţie să îşi cam vadă lungul nasului şi mai mult decât atât să înceapă a deveni transparentă cu sursele de venituri, cheltuielile şi mai ales cu folosirea alocaţiilor bugetare pe care le primeşte cu care din păcate prea mulţi politicieni români sunt darnici. De, nu dau de la ei şi chipurile dau pentru Dumnezeu. Nu... dau banii altora pentru o instituţie, pentru că înainte de toate Biserica Ortodoxă Română este o instituţie.

Acum să explic şi pe înţelesul popilor - decizia e să nu ne băgaţi pe gît religia, e să avem singuri opţiunea de a o studia! Garantat nu înseamnă obligatoriu înseamnă că poţi să îl faci iar BOR chiar îl face în seminarii, facultăţi de teologie etc ...

Isus nu i-a făcut pe toţi oamenii creştini şi apoi să le dea voie să revină la păgînism ci i-a convertit pe cei care au conştientizat şi au avut această opţiune. E vorba de liberul arbitru şi de libertatea de conştiinţă! Aţi înţeles?

Măcar daţi dovadă de puţină decenţă.

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/editorial/Religia-afara-din-scoli-BOR-mai-are-decenta.htm#sthash.axvZHjW8.dpuf
Mai nouă Mai veche