Creşterea economică de 5% cu un final fericit

Acum în campanie electorală se spun poveşti. Ultima e cea pe care noua Abramburica, ministrul Ministrul Finanţelor Publice, Ioana-Maria Petrescu o spune. E legată de creşterea anuală de 5% a economiei româneşti ba chiar cică dacă ne sforţăm puţin va fi de 6%.

Această poveste îmi aduce aminte de un banc de pe vremea odiosului Ceauşescu cand acesta vizitând un grup de alergători la 100 de metri îi îndemna orgolios nu să scoată 5 secunde ci 7-8 şi chiar mai multe. Ei bine asta e şi situaţia doamnei ministru.

Acum să nu fim răutăcioşi şi să recunoaştem că dumneaei nu mişcă o vorbă fără aprobarea şefului Victor Ponta. Nu contează că nu avem un proiect de buget acum când anul se termină, nu contează că nu ştim cum se vor calcula accizele ( numai european şi legal nu ), nu contează că se pregăteşte un nou cod fiscal care chipurile să intre în vigoare la începutul anului ( altă mare ilegalitate ). Chiar nimic nu contează.

Acum înţeleg de ce doamna Ioana-Maria Petrescu a putut să primească un job doar în domeniul universitar. În lumea Occidentală doar acolo poţi bătea câmpii fără consecinţe şi cred că ar fi bine ca dumneaei să revină acolo unde se pricepe şi să ne lase pe noi ăştia mai puţin instruiţi să ne vedem de viaţă. De viaţa economică ca să putem produce banii pe care şeful ei să îi toacă.

Asta ar fi chiar o poveste cu happy end pentru toţi!

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/editorial/Cresterea-economica-de-5-procente-cu-un-final-fericit.htm#sthash.ufnY0Oht.dpuf
Mai nouă Mai veche