Cupa Ligii Adeplast rezultate si consideratii

Primele doua faze din Cupa Ligii Adeplast s-au incheiat. A fost mai intai au fost meciurile din prima faza a cupei intre echipele nou promovate. Cum aceasta competitie prevede in regulament ca meciurile se vor disputa pe terenul primei echipe iesite din urna ele s-au jucat la Bucuresti la Targu Mures. Astfel Rapid a castigat in fata CSU Craiova cu 1-0 iar ASA Tg. Mures a pierdut cu juniorii in fata CSMS Iasi cu 0-2. Meciurile s-au jucat in 16 iulie, in avans.

Optimile au fost mai dinamice. Am avut in 18 iulie Viitorul - FC Botosani, un meci spectaculos decis pana la urma la 11m, 8-6 pentru Viitorul, apoi a fost FC brasov - Astra 1-4. In data de 19 iulie s-au jucat Otelul - ceahlaul 3-2 si Rapid - Steaua 1-2. Pe 20 iulie au fost meciurile CSMS Iasi - CFR Cluj 4-2 si spectaculosul meci U Cluj - Petrolul Ploiesti 1-0.  Ieri , 21 iulie,  s-au disputat Gaz Metan Medias - Pandurii Targu Jiu 0-1 iar ziua s-a incheiat cu Concordia Chiajna - Dinamo 1-3 , jucat in premiera in Romania pe un teren sintetic.

Dupa optimi sunt calificate urmatoarele formatii : Viitorul, Astra, Otelul, Steaua, CSMS Iasi, U.Cluj, Pandurii si Dinamo. Toate echipele vor intra intr-o singura urna iar prima extrasa la fiecare meci va fi gazda.

Cupa Ligii Adeplast prevede ca doar semifinalele sa se joace tur-retur. finala se na juca intr-un singur tur pe un stadion ales de Liga Profesionista de Fotbal.

Premiile urmand a fi astfel : Faza I: Fiecare echipa participanta va primi cate 10.000 Euro net. Faza optimilor de finala: Fiecare echipa participanta va primi cate 20.000 Euro net . Faza sferturilor de finala: Fiecare echipa participanta va primi cate 25.000 Euro net . Faza semifinalelor: Fiecare echipa participanta va primi cate 50.000 Euro net . Finala : Fiecare echipa participanta va primi câte 70.000 Euro net pentru participarea in finala . Castigatoarea Cupei Ligii va mai primi suma de 100.000 Euro net.

Toate meciurile sunt transmise in direct pe Look Tv si Look Plus ( fosta televiziune Transilvania Live ).

Important pentru aceasta competitie nu sunt banii, desi si ei conteaza ci faptul ca echipele pot roda jucatorii noi inaintea campionatului iar echipele participante in cupele europene vor avea ceva meciuri disputate. Nu in ultimul rand vom mai avea un nou trofeu de adaugat in vitrinele si asa goale ale cluburilor. O situatie de castig pentru toata lumea. Poate ca si echipele vor constientiza mai mult competitia iar Cupa Ligii Adeplast sa devina la fel de incrancenata ca si Cupa Romaniei. Oricum prin formatul competitiei este de departe cea mai democratica competitie de la noi. Nu are capi deserie, nu are urne diferite. Poate ar fi bine ca si Cupa Romaniei sa porneasca tot in acest fel. Asa s-ar implica mai mult in competitii si echipele mici. Dar asta e o alta poveste.

- See more at: http://www.infoest.ro/stiri/sport/Cupa-Ligii-Adeplast-rezultate-si-consideratii%20.htm#sthash.6YNLDEef.dpuf
Mai nouă Mai veche