Finalul foştilor lideri

Istoria ne învaţă că mai mereu liderii de mână forte au finaluri nu prea bune pentru ei. Nu are rost aici să dăm exemple, multe dintre ele sunt la îndemâna tuturor începând cu Nicolae Ceauşescu şi terminând cu recentul reîncarceratul Adrian Năstase.

Au fost puternici, discreţionari în decizii, încăpăţânaţi în a face doar ceea ce doreau ei. Ei bine viaţa a arătat că de multe ori direcţii de tipul acesta nu sunt cele mai bune în politică. Se pare că nu le este dat acestor tipologii de lideri să aibă finaluri de viaţă liniştită. Doar puţini scăpă.



Spun asta pentru a ştii şi actualii lideri "puternici" ai României dar mai ales viitorii. Locul lor dacă conduc cu mână forte va fi, istoria ne confirmă, acolo unde îşi pun oponenţii.

Aş vrea un final pozitiv pentru liderii României. Doresc să ajungă bunici sfătoşi iar copii să vină la ei ca la o carte, pentru a învăţa ce este bine pentru ţară, cum se fac lucrurile măreţe pentru semenii. Sper să trăiesc astfel de vremuri ale foştilor lideri dar nu prea se vede o astfel de speranţă acum la orizont.


editorial pe Infoest.ro
http://www.infoest.ro/index.php?pn=2&idn=386475207
Mai nouă Mai veche