Paine si circ

De la imparatii romani stim cum trebuie condus un popor obedient : dandu-le paine si circ. De cand guvernul condus de Victor Ponta s-a instalat zilnic avem parte doar de circ. Ba pleaca vre-un ministru, ba unii copie, ba altii gresesc de milioane, ba unul zice ceva iar altul ba...si tot asa.

Dupa aproape 2 ani de guvernare Victor Ponta iata ca scoate prima felie din joben: scaderea TVA la paine la 9%. Aceast lucru estimeaza domnul prim ministru va ieftini painea. Astfel romanii vor avea din plin si paine pe langa circul aferent.

Ce nu intelege socialistul Ponta e ca pentru a reduce pretul unui produs e nevoie de un mixt de factori de la stabilitatea fiscala la factorul uman. El incerca prin masuri pur birocratice, singurele pe care le stie, sa faca un lucru in esenta bun. Efectul crede el ca va fi scaderea eveziunii fiscale. Va rog sa imi explicati si mie cum il va afecta pe acel producator care sub pulpana PSD produce ilegal paine? Oricum el nu plateste nimic acum, de ce crede Ponta ca va plati la TVA de 9%?

Singura realizare va fi ca producatorii onesti vor reduce diferentele de pret fata de cei ilegali si astfel acestia, primii, vor mai avea o sansa de existenta. Cat despre reducerea la populatie ea va fi dar nu atat de spectaculoasa precum vrea primul ministru. Dumnealui e expert in altele si din pacate nu in economie.

Vom avea deci painea si circul. Intrebare mea e urmatoarea: circul e pe gratis pe cand si painea?


editorial pe Infoest.ro

Mai nouă Mai veche