Baietii de la Google

Am decis sa scriu despre aceasta carte aparuta la Curtea Veche si distribuita de revista Capital nu pentru ai face reclama desi o merita din plin ci pentru ca m-a impresionat.

Volumul vorbeste despre cei doi fondatori ai Google dar mai ales despre ideile si cultura lor organizationala. Avem si povestea companiei dar eu cred ca ideile din spatele firmei sunt cele care sunt demne de reliefat. Ele ar fi corectitudinea, puterea de a merge inainte chiar si cand sfaturilor tuturor sunt contra ta si mai ales dorinta de a arata ca esti bun.

Google a pornit de la idea de a oferi un serviciu asemenea unui bibliotecar si a a ajung sa fie de fapt cel care organizeaza lumea internetului. Cei doi fondatori au vazut asta de la primii pasi si au actionat ca atare. Acum investesc banii in cele mai traznite lucruri de la calatoria in spatiu pana la telefoane mobile.Ideile lor au fost uneori prea vizionare precum cea de a oferi Wi-fi gratuit in toata America pentru conectare la internet. Drumul spre aceasta directie a inceput dar viziunea lor inca nu a fost atinsa.

Merita sa cititi cum altii au pornit de la datorii pentru a a ajunge la profit. O lectie de antreprenoriat. Pe bune.
Mai nouă Mai veche