4 ian. 2011

Viata mea de inceput in afaceri

Am gasit o carte incitanta despre antreprenoriat. Ben Casnocha isi descrie experienta sa referitoare la lansarea si impunerea Comcate Inc . Interesant este ca autorul s-a lansat in afaceri cu bani imprumutati de la tatal lui ( cu dobanda! ) si facand prima firma in camera sa din casa parintilor!

Pornind de aici Ben a reusit sa gaseasca o nisa prin care sa ofere primariilor din California un program prin care solicitarile persoanelor sa fie inaintate serviciilor specializate care sa le ofere raspunsuri.

Initial firma a fost munca doar a lui Ben Casnocha dar incet, incet, ea a atras consultati si chiar milionari ajungand un colos in domeniul serviciilor pentru administratie. Ben a ramas membru al consiliului de administratie, a cedat o parte din actiuni tatalui ( de ... imprumuturile trebuiau returnate) si acum este doar membru in consiliul de administratie si consultant pentru antreprenori. S-a realizat financiar atunci cand altii abia invatau despre acest lucru. Ben recunoaste ca la colegiu era putin stingher si vazut cam ca prostul clasei si ca un chiulangiu. Cand insa a aparut la un interviu pe CNN si a fost inclus pe lista Business Week pe anul 2006 a "celor mai buni tineri antreprenori din America" colegii si-au dat seama ca el era distras de altceva mult mai mare decat viata la colegiu: construia o companie!

Profesorii au inceput sa ii dea sfaturi iar altii sa il ajute in diverse forme. Unii chiar au inchis ochii la chiulul sau repetat de la anumite materii ( pleca de la ultimele ore pentru a face prezentari la companii)!

Astfel cu greu Ben a reusit sa termine colegiul dar avea o firma de anvengura nationala. Pentru facultate s-a retras din activitatile zilnice ale companiei pe care a lasat-o pe mana unui director de vanzari profesionist. A fost una din cele mai bune decizii pe care spune el ca le-a luat. A putut sa isi vada de viata si sa faca ceea ce ii placea.

O carte pe care o recomand. E scrisa din viata si nu din alte carti. Nu are nimic pedagogic si nici fals.

Volumul a aparut la editura Curtea Veche in 2010 si are 232 de pagini. Face parte din colectia revistei Capital avand numarul 11/2010.

Un comentariu:

Lucian spunea...

Puțini oameni de afaceri sunt dispuși să spună ceea ce autorul ne împărtășește în această carte.
Există o întrebare pe care orice tânăr antreprenor sau orice persoană care cochetează cu ideea de a-și începe un business ar adresa-o cuiva cu mai multă experiență: ”Cum a fost la început?”. Ben Casnocha nu numai că răspunde la această întrebare și își dezvăluie pe parcursul cărții primii săi ani din viața de om de afaceri, ci ne arată și învățăturile pe care le-a tras din experiențele de început.

[continuarea pe www.citesteocarte.eu]
http://www.citesteocarte.eu/2013/03/viata-mea-de-inceput-in-afaceri-ben.html