7 lectii de succes pe timp de criza

Am descoperit optimismul si increderea lui Bill George in cartea "7 lectii de succes pe timp de criza" aparuta la Editura Meteor Press in 2010 si distribuita impreuna cu revista Capital in colectia "12 carti despre afaceri de care ai nevoie" avand numarul 5.
.
Intai de toate sa spun ca autorul este un cunoscut om de afaceri si un apreciat profesor la Harvard Business School.
.
Pornind de la practica sa manageriala Bill George crede ca sunt 7 lectii importante care aplicate iti pot asigura succesul nu numai in perioade de boom economic dar mai ales in timp de criza.
.
Acestea ar fi :
1.Sa privesti realitatea in fata pornind de la tine insuti. Nu esti un geniu si deci esti supus greselii.
2.Nu iti asuma rolul lui Atlas. Imparte povara conducerii sau vei fi doborat.
3.Cauta cu asiduitate adevarata cauza.
4.Pregateste-te pentru cale lunga.
5.Nu irosi niciodata o criza. E o sursa de noi oportunitati.
6.Orienteaza-te dupa Adevaratul Nord (elementele primordiale pentru fiecare care ne fac bucurosi, fericiti si muncitori)
7. Treci la ofensiva!
.
Aparent aceste sfaturi sunt de bun simt dar interesant este ca autorul in carte detalieaza greselile unor mari manageri sau lucrurile bune cu care s-a intilnit. Astfel putem afla de ezitarile si problemele cu care s-au confruntat manageri de succes de la companii precum Pepsi, Apple, IBM, Xerox sau de greselile facute in actul de conducere. Ne este dezvaluit ca un leader trebuie sa raspunda provocarilor tot timpul si ca de comportamentul si de luciditatea lui atarna viata unor oameni. De aceea trebuie ca si decizia si constructia sa fie impartita.
.
Avand 188 de pagini volumul se citeste usor dar mai ales se intelege. Exemplele sunt edificatoare si mai ales prezinta si ceea ce a urmat unei decizii sau alteia pentru a vedea cum unii manageri au fost pe val sau sub val.
.
Mai nouă Mai veche