12 mai 2010

Guvernul taie tot

In disperare de cauza si fara a avea la baza alt principiu decat cel de a "nu da" guvernul Boc s-a pus pe taiat de unde prinde si de unde poate, fara nici o logica si fara nici un fundament.
.
Dupa ce ca doresc sa taie salariile bugetarilor cu 25% si pensiile cu 15% acum se uita si la indemnizatiile de urmas, la pensiile de urmas, la alocatiile de mama, la indemnizatia de nastere, la ajutorul primit de veterani !!!!????!!!! si se gandesc printre altele sa creasca si contributia la fondul se asigurari de sanatate de la 10,4 % la 14%!
.
Toate masurile descrise mai sus nu sunt decat agitatii disperate de a stopa hemoragia bugetara.
.
Din pacate primul ministru nu se uita unde trebuie.De exemplu Cancelaria primului ministru ( adica a lui) a terminat fondul de achizitii pe 2010 care era mai mare ca cel pe 2009! Avem doua ministere care fac acelasi lucru cel al Finantelor si cel al Economiei, avem alte ministere care nu prea mai au obiectul muncii cum ar fi cel al agriculturii dar si peste 50 de agentii de stat la care inca nu am reusit sa determin cu ce anume se ocupa dar in mod sigur au angajati pedelisti bine platiti!.
.
Curajul micului Boc e dat de sustinerea presedintelui Basescu care a preferat sa savureze o sticla de whisky in spatele usilor aparate de jandarmi de la Palatul Cotroceni in loc sa iasa in fata poporului revoltat! Halal responsabilitate, halal solidaritate!
.
Astazi privim cu nostalgie la suta de lei a lui Ceausescu si cum se stie el a fost impuscat cand a dat nu cand a luat!
.

Un comentariu:

Anonim spunea...

Cu 140 de ani in urma, marele poet Eminescu, se referea la cei din conducerea Romaniei, astfel : “Cum nu vii tu Tepes Doamne/ Ca punand mana pe ei / Sa-i imparti in doua cete/ In smintiti si in misei.” Astazi, tot un moldovean de-al lui Eminescu, conf. univ. Cristian Sandache, in “Flacara Iasului” din 12-05-2010, in editorialul intitilat “Scrisoare catre talharii care ne conduc”, li se adreseaza acestora, astfel: “Nu sunteti altceva decat o adunatura de hoti, curve, imbecili si tradatori”. Cuvinte grele, dar dureros de adevarate, atat pentru cvasitotalitatea clasei politice, cat si a mass-media, in care, probabil, vor fi existand si exceptii, de care, personal, nu am cunostinta! Sper ca exceptiile, atat din clasa politica, cat si din mass-media, daca exista, sa-si semnaleze prezenta, dupa studiul materialului indicat mai jos! Cei ce vor accesa link-ul, http://dumitrurizoaica.blogspot.com/, vor gasi in materialul “Pentru insanatosirea societatii romanesti”, postat pe blogul “ Dreptate pentru toti”, atat solutia care ar fi pus capat coruptiei din societatea noastra, cat si o parte dintre politicienii si jurnalistii care n-au dorit sa miste un deget, sau sa-si implice un neuron in promovarea Binelui public! Ultimele cazuri de NESIMTIRE CRASA in acest sens, sunt urmatorii destinatari ai ultimelor scrisori transmise, astfel: Presedintele Traian Basescu, Scrisoarea Nr. 6516/22-03-2010, partidele politice PSD, PNL, PRM, PDL, UDMR, jurnalistii Mircea Marian si Silviu Sergiu, de la Ev. Zilei, “Nasul”basescian Radu Moraru, de la B1 TV, Victor Ciutacu, redactor la Jurn. Nat. si realizatorul emisiunii Vorbe Grele la Antena 2, etc. Precizez ca oricine poate sa verifice, pe propria persoana si familie, viabilitatea si eficacitatea solutiei prezentate! D. Rizoaica, fost detinut politic intre 1958-1963, si februarie-aprilie 1986!