Ieşirea din crizã

Preşedintele Traian Băsescu se luptã în declaraţii cu criza.
La Băile Tuşnad el a spus că în trimestrul trei al anului acesta se va reuşi stoparea declinului economic şi practic vom avea ieşirea din crizã! Pesemne consilierii sãi de tainã ştiu ceea ce nu ştiu marii economişti premiaţi cu premiul Nobel în economie care sunt sceptici cu privire relansarea economiei mondiale nu în anul 2009 ci în 2010.
"Reacţia economică atât de dură în sistemul financiar, cu impact în sistemul economic al ţărilor afectate este proba economiei de piaţă care ne-a adus cu picioarele pe pământ", a spus preşedintele. Cã nu ştie despre ce este vorba se vede limpede. Crede cã dacã aruncã câteva cuvinte aparent din domeniul respectiv a rezolvat problema!
"România nu poate ieşi singură din criză. Singura măsură pe care o poate lua este să diminueze efectele acesteia. Resursele noastre sunt mult prea mici pentru a ne transforma într-o locomotivă", a mai spus.
Nici un secret pânã aici. De şase luni economiştii de la Banca Naţionalã tot încercã sã explice pe înţelesul preşedintelui si a primului ministru acest aspect dar ei se fac cã nu înţeleg despre ce este vorba.
Preşedintele Băsescu crede că situaţia de criză nu poate fi trecută decât în solidaritate. Pentru acest lucru se are în vedere reducerea cheltuielilor bugetare conform înţelegerii cu FMI si UE. Ceea ce nu se are în vedere este reducerea numãrului de miniştri sau a numãrului de ministere, reducerea bugetului unor instituţii precum Preşedinţia României, Parlamentul României sau a bugetelor ministerelor Turismului şi al Ministerului Tineretului şi Sporturilor. Pentru acele instituţii economia duduie , necesitãţile sunt seminificativ mai mari iar solidaritatea este pentru alţii care sunt destul de proşti sã mai înghitã minciunile guvernanţilor sau sã îi mai creadã.
Tot preşedintele a spus că nici un guvern din Europa nu a reuşit să aducă mai mulţi bani în casele oamenilor în perioada de criză decât a făcut-o România. Desigur aţi înţeles ca şi mine cã este vorba despre casele celor care ne guverneazã lucru cu care sunt perfect de acord.
Trecând peste agramatismele presidenţiale un lucru este clar : guvernanţii nu fac nimic pentru a stopa efectele acesteia. Mai mult chiar o amplificã prin mãsuri stupide de genul creşterii CAS-ului, introducerii impozitului forfetar sau a impozitãrii pensiilor ! Acum discutã despre aberanta creştere a TVA-ului iar despre reducerile cheltuielilor institutiilor statului nici pomenealã !
Totul este de fapt o propagandã ieftinã şi de prost gust.
Nu se luptã nimeni cu criza din cei care sunt la guvernare pentru cã acesta este doar un bun prilej de a te îmbogãţi şi mai mult. Sãrãcimea nu conteazã decât la alegeri când trebuie sã voteze „corect” pentru ca huzurul , incompetenţa economicã şi politicã sã continue sã guverneze România.
Lupta cu criza ?
Care crizã cã în Primãverii nu este.

.
Mai nouă Mai veche