Tovarasul prieten a uitat

Robert Mugabe presedintele dictator din Zimbabwe a facut scandal la sumitul UE-Africa unde desi nu a fost invitat s-a prezentat. A inceput cu acuzatii la adresa Marii Britanii apoi a trecut la alte patru state pentru ca in final sa mentioneze si Romania printre tarile caruia nu-i pasa de situatia din ce a mai ramas din a lui patrie.
Nu stiu daca va mai amintiti dar acest Mugabe era unul din acei dictatori africani care ani la randul a beneficiat de bunavoita Tovarasului. Datoriile lui s-au tot reesalonat iar de platit a platit tot mai putin.
Daca nu din alt motiv macar din bun simt sa fi tacut.
Nu inteleg de ce nu i-a raspuns presedintele jucator aflat pe acolo. Poate pentru el banii tari sunt o problema neimportanta.
Si pentru a vedea cum minciuna este adevar ziarul The Herald din Zimbabwe descrie “lupta” presedintelui lor si cum ar fi fost disputa de idei intre maretul Mugabe si premierul Gordon , disputa in care au intervenit Mbeki presedintele Africii de Sud si dna Merkel cancelarul Germaniei. Tot ziarul spune ca nordicii au luat in corpore pozitia Marii Britanii iar sud europenii ar fi avut mintile deschise la abordarea acestei probleme.
Toata disputa este de fapt o galagie a lui Mugabe. Tara se confrunta cu mari probelme economice si sociale iar dictatorul nu mai poate tine corabia pe linia de plutire.
Vorba patriotului ziar din Zimbabwe – europenii nu doresc decat dezbinarea Africii!
Mai nouă Mai veche