5 dec. 2007

RCS & RDS la creditare

Se tot vehiculeaza prin diverse medii ca RCS & RDS va primi un credit sindicalizat de 500 de milioane de dolari SUA. O parte din acesti bani sunt necesari firmei pentru a plati o serie de credite contactate anterior. Se estimeaza ca ii va ramane cu o suma intre 110 si 200 de milioane de dolari. Pentru dezvoltarea retelei de telefonie mobila 3G pe care tocmai a inaugurat-o compania ar avea nevoie de circa 300 de milioane de dolari. Intrarea pe piata telefoniei mobile insemna confruntarea cu marii jucatori din domeniu. RCS & RDS nu are in momentul de fata puterea si experienta acestora dar poate veni cu pachete pe care ceilalti jucatori nu le pot oferi de genul 4 play ( internet, televiziune, telefonie fixa si telefonie mobila toate la un pret acceptabil ) plus ca un alt atu il poate constitui si reteaua de relatii de vanzari deja stabile cu un numar relativ important de firme.
Zona de cvasimonopol in serviciile 3play ii va asigura si pe viitor baza de dezvoltare a companiei. Totusi acest motor se confrunta cu reducerea marjelor de profit prin scaderea preturilor din piata.
Creditul de 500 de milioane de dolari este garantat cu 51% din actiunile gupului.
Indiferent cum se va misca compania in anii urmatori este de semnalat amploarea creditului.

Un comentariu:

Kristty spunea...

RCS & RDS doar sa le ia fata celor de la UPC , dar in ceea ce consta telefonia mobila , nici o sansa. Desi sunt oferte mai bune decat cele de la ORANGE si VODAFONE lumea nu prea este de acord sa treaca la o retea mai noua , incepatoare. In primul rand DIGI Mobil d la RDS& RCS ar trebui sa rezolve problema cu acoperirea GSM , din cate vad grija lor este pentru 3G. Cat despre internet cu toata infrastructura lor nu sunt in stare sa isi mentina vitezele si asa foarte mici. Asta e opinia mea in calitate de consumator.