8 sept. 2007

Polul de dreapta

La Timisoara PNL , Actiunea Populara si PNTCD lanseaza platforma program a polului de dreapta.
Aceasta lansare consacra separarea apelor in viata politica romaneasca impingand PD-ul spre zona de centru stanga de care de fapt si apartine.
Nu s-a precizat inca daca partidele care alcatuiesc polul de dreapta vor actiona concentrat si in viitoarele alegeri sau vor candida independent.
Oricum puterea AP si PNTCD este destul de mica dar impreuna cu liberalii si eventual dupa o fuziune intre ele pot duce la aparitia unei autentice grupari de dreapta.
PNL se lanseaza cu acesta ocazie pe piata politica romaneasca ca fiind adevaratul motor al politicii de dreapta ,recunoscut de cele mai importante forte politice de dreapta.

Un comentariu:

moromete spunea...

Impactul polului va fi absolut insginifiant. In primul rand pentru ca AP si PNTCD au declarat ca nu i-au in calcul fuziunea cu PNL iar pe de alta pentru ca PNL a declarat ca nu vrea liste comune, din motive simplu de inteles.
Mai mult nici unul dintre aceste partide nu are forta de a face o forma de "evanghelizare" de dreapta in randul populatiei care ar putea sa fie interesata. O sa avem in continuare un simulacru de partide de dreata, dupa ce ne-am obisnuit cu simulacrul de stanga...