11 sept. 2007

Omul care nu conteaza

Marea majoritate a romanilor sunt oameni la locul lor.
Isi platesc taxele, sunt cu frica lui Dumnezeu, se uita la televizor si din cand in cand mai scapa o injuratura la vre-un meci unde Mutu mai si rateaza. Femeile sunt harnice si obisnuite cu greutatile.
Taxele sunt pentru a fi platite si viata pentru a fi traita.
Toate bune si frumoase pana cand o nenorocire se abate pe capatele oamenilor.
Anul acesta a fost randul Tecuciului.
Un oras nu prea dezvoltat dar care isi traia zilele in saracia si necazurile lui. Natiile care il populeaza sperau intr-o viata mai buna , intr-un somaj mai mic si poate intr-o recolta agricola normala. Din pacate nu au avut nimic din toate astea. Mai mult au fost tinta unei descarcari a naturii care a ras case si vieti, a ingropat destine si bunuri obtinute cu greu si cu multa sudoare.
Autoritatile statului platite la timp si cu bani grei au aratat de ce pentru Romania omul nu conteaza.
Politia nu a luat masurile care se impuneau ba uneori actionand haotic si de-a dreptul prostesc au mai si incurcat.
Jandarmeria practic nu a existat la primele manifestari ale furiei apelor. Apoi si-a revenit timid de parca actionau in Afganistan nu intr-o zona calamitata din propria tara.
Pompierii slab dotati nu au putut face fata.
Nici autoritatile locale depasite de amploarea prapadului si lipsite de mijloace financiare si materiale nu au putut face mare lucru.
Sinistratii primesc imensul ajutor de 200 RON pentru asi vedea de viata! Asta in conditile in care nu mai au locuinte, haine, mancare si uneori nici acte! Tot sa multumesti statului roman pe care l-ai imbuibat cu taxele si impozitele platite la timp pentru o asa o grija !
Halal ajutor de stat !
Rusine de stat care nu isi ajuta proprii cateteni la nevoie si durere!
Si se mai mira unii ca romanii nu dau doi bani pe autoritati !
Am intrat cica in Uniunea Europeana dar nu am intrati toti romanii.
Necajitii inca mai stau cu mana intinsa in timp de imbuibatii precum Basescu si primarul globtroter Videanu isi permit vacante prelungite si platite din banii publici.
Daca asta e tara pe care vor politicienii sa o reprezinte , mustind a saracie si gunoi nu au decat.
Pentru noi, cei multi Romania devinde pe zi ce trece tara pentru care oamenii nu conteaza.
Si e pacat.
Pentru Romania.

Un comentariu:

bono spunea...

E un pic interpretat gresit evenimentul. Autoritatile locale au dat ajutorul dupa cum le-a dus "buzunarul". Statul in sine, deocamdata n-a contribuit cu nimic ceea ce desigur era de asteptat la noi (din pacate) unde exista un fel de "stat virtual" adica o chestie cetoasa care se straduieste sa simuleze existenta unui stat. Dar cu partizani infocati gen suporteri de fotbal (sau proprietari de echipe) ca membri ai diverselor partide nici nu se poate altfel.