Venin de presedinte

Dupa investirea guvernului Tariceanu II presedintele tuturor romanilor a iesit la o ora de maxima audienta pentru a tine un discurs anuntat ca foarte important.
Am asteptat ca tema discursului sa fie una de actualitate sau macar importanta. Nu a fost asa. Presedintele a aruncat cu venin in parti ale societatii romanesti. A acuzat noul guvern ca fiind ultraminoritar, constitutia ca nu e perfecta, votul ca nu este uninominal, baietii destepti din energie, pe Tariceanu dar mai voalat si pe toata lumea in general. Numai el singur e ca un far ce lumineaza negura vietii noastre politice !
Rar mi-a fost dat sa ascult un astfel de discurs. Plin de incoerenta si confuzie, de repetari suparatoare si de idei fixe ! Efectul s-a vrut unui important dar datorita modului in care a fost citit, incurcat si printre noduri de ciuda inghitite in sec, nu a facut altceva decat sa plictiseasca si sa enerveze.
Presedintele care a promovat impozitul unic de 16% vine acum si plange pe umarul bietului roman! Spune ca cel care munceste cinstit si nu se imbogateste de pe urma muncii lui nu beneficiaza de cresterea economica a tarii! Vai ce patetic, populist si mincinos discurs. In sfarsit a gasit si presedintele oamenii corecti din tara asta. Tocmai el vorbeste, care nu si-a facut datoria pentru care il platim fiecare dintre noi din impozitele imense pe care le suportam!
Veninos si nepunticios acest mesaj.
Din alcatuirea lui se vede nivelul scazut al consilierilor care i-au mai ramas. Nu cred ca doamna Saftoiu ar fi aprobat o astfel de aberatie de discurs.
Pentru ca a durat 17 minute si pentru ca mesajul nu era decat o supa reincalzita unele televiziuni au decis sa ignore logoreea basesciana. Astfel B1Tv cu toate ca transmitea principalul jurnal de stiri al statiei a continuat programul normal iar mai mult decat atat National TV l-a interupt dupa numai 7 minute si a trecut la stiri externe.Vai ce neobrazare din partea lor la adresa presedintelui tuturor romanilor!
Conform constitutiei Romaniei presedintele trebuie sa fie un factor de stabilitate in societate, un mediator al puterilor statului , un garant al legii si mai ales sa fie mai presus de toate partidele politice. Ati vazut vre-un moment in discursul presedintelui ceva din cele pe care constitutia le spune ca trebuie sa le indeplineasca sau sa fie?
Ca de obicei Traian Basescu a interpretat pe cant litera legii si continua sa fie un jucator care nu stie regulile jocului dar predinde ca doreste sa le rescrie!
Vorba lui de final: ciao si ne vedem la juramant. Binenteles tot la o ora de maxima audienta pentru a mai inghiti o portie cu acelasi venin.
Mai nouă Mai veche